Fængslet på psykiatrisk afdeling: 38-årig var irriteret og slog en tilfældig mand bevidstløs

Retten i Svendborg

Fængslet på psykiatrisk afdeling: 38-årig var irriteret og slog en tilfældig mand bevidstløs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 38-årig mand er søndag i Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet frem til 14. februar. Han fængsles i surrogat på psykiatrisk afdeling i Middelfart, efter han lørdag eftermiddag blev sigtet for et overfald på en 54-årig mand i Svendborg.

Han havde fredag aften været i byen i Svendborg og havde både drukket øl og vodka og taget amfetamin, før han gik hjem ved tretiden natten til lørdag.

Cirka fem timer senere var han stået op og var i et dårligt humør. Han var irriteret over, at han havde "smadret" sin lejlighed til nytår.

Det forklarede den 38-årige mand, som politiet lørdag anholdt og sigtede for et groft overfald på en 54-årig mand i Svendborg, da han søndag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Svendborg.

Manden fortalte i retten, at han ville have noget frisk luft og derfor forlod sin lejlighed for at komme op i kolonihaveforeningen Ørkild.

Det var på vejen dertil, at han på Caroline Amalie Vej mødte en anden mand, som han ikke kendte. De kom til at diskutere "noget dumt", som den 38-årige forklarede det i retten, og diskussionen endte, da han slog den anden mand.

Undrede sig over at han blev liggende

Ifølge den sigtedes forklaring slog han den anden mand en gang med flad hånd, og derefter faldt manden omkuld og blev liggende.

På dommerens spørgsmål om, hvor hårdt den 38-årige slog, svarede han, at han ikke slog "så hårdt". Men dog hårdt nok til, at han mente, at han var kommet til skade med sin hånd.

- Men det er bedre i dag, den er lidt øm, sagde han i retten.

Den 38-årige undrede sig over, at den anden mand blev liggende, men han gik videre og tænkte ifølge sin forklaring ikke på, om manden havde brug for hjælp. Han kunne i retten ikke huske, at der skulle være vidner til episoden.

Den 54-årige mands situation er ifølge vagtchefen i Fyns Politi søndag sidst på eftermiddagen uændret, og manden er stadig i kritisk tilstand.

Sigtet i tre andre voldssager

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 244 (almindelig vold), men anklager Kirsten Flummer tog forbehold for, at der kan komme yderligere sigtelser mod ham, eftersom offeret er i kritisk tilstand.

Den 54-årige blev slået bevidstløs og måtte lørdag lægges i respirator.

Det kom frem i retten, at den 38-årige, som har en behandlingsdom, er sigtet i tre andre voldssager. Han udeblev fra et retsmøde i september, som derfor blev udsat. Det er nu meningen, at dette retsmøde skal holdes, mens han er varetægtsfængslet i surrogat.

Fængslet på psykiatrisk afdeling: 38-årig var irriteret og slog en tilfældig mand bevidstløs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce