Fængslet i fire uger: Sigtet for at sælge hash til teenagere

Politiet fandt spor fra hash i plader ved en ransagning i Bagergade. Foto: Københavns Politi, Scanpix

Fængslet i fire uger: Sigtet for at sælge hash til teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

37-årig mand fra Svendborg er sigtet for gennem længere tid at have solgt hash fra sin lejlighed i Bagergade. Onsdag blev han anholdt og en større mængde hash beslaglagt. Torsdag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Svendborg: En 37-årig svendborgenser blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have drevet kontinuerlig hashhandel fra sin lejlighed i Bagergade midt i Svendborg. Han nægtede sig skyldig i salg, men erkendte at være i besiddelse af hash til eget forbrug.

- Jeg ryger fire-fem gram hash om dagen, og jeg køber stort ind, når jeg får et godt tilbud, forklarede han.

Det troede dommer Anni Brix Olesen ikke helt på og fulgte anklager Sine Josephsens ønske om en varetægtsfængsling.

- Jeg mener, at der er en begrundet mistanke om, at du sælger hash, sagde hun.

Mistanken forklarede hun med, at der dels var fundet næsten et halvt kilo ved en ransagning i januar og yderligere 33 gram ved anholdelsen onsdag hen under aften.

Derudover beslaglagde politiet en Netto-pose indeholdende brugt emballage fra et kilos hashplader og halvt kilos hashplader. Den alvorligste af i alt fire sigtelser lød derfor på salg af anslået mindst 2,5 kilo hash over en længere periode.

Hun mente også, at der var mulighed for, at den sigtede ville forstyrre politiets videre efterforskning, hvis han var på fri fod frem til en retssag.

Flere vidner

Hashen er ifølge sigtelsen købt i mindre portioner af skolebørn og andre teenagere, der var på fornavn med den 37-årige. Unge mennesker, som blandt andet Fyns Politis civilpatrulje i vinter har truffet på gaden med nyindkøbt hash på sig.

Disse unge har ifølge anklageren fortalt om et ungdomsmiljø med hashrygning, og hun dokumenterede, at de har afgivet enslydende forklaringer om, hvor de har købt deres hash. Nemlig ved at gå bag ind til den sigtedes lejlighed i Bagergade.

Den 37-årige gentog, at alt har været til eget forbrug, og at han aldrig har solgt til nogen andre.

Han har dog i forvejen en lang række af domme for brud på loven om euforiserende stoffer gennem de seneste 10 år. Hans seneste dom faldt den 17. april - en uge før sin anholdelse.

Den 37-årige udbad sig betænkningstid og ønskede samtidig af få sin sædvanlige forsvarer, inden han beslutter sig for at kære eller ikke kære.

Fængslet i fire uger: Sigtet for at sælge hash til teenagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce