Fælden klappede om Marianne

Marianne Hein (t.v.) præsenterede den nye bog om Rottefælderevyen - og det meste af revyholdet med Jan Schou (t.h.) i spidsen trakterede med en 125 års fødselsdagssang.
Foto: Tim K. Jensen

Fælden klappede om Marianne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: I næsten en tredjedel af Rottefælderevyens 125 år har Marianne Hein fulgt den - om hun ville eller ej. Nu har hun så - i anledning af netop 125-års-jubilæet - skrevet en bog om Nordens ældste revyteater.

- Formentlig er det det eneste sted i verden, hvor der hvert eneste år i 125 år har været revy, som hun sagde, da bogen blev præsenteret fredag på Svendborg Bibliotek, der samtidig åbnede en jubilæumsudstilling om Rottefælderevyen.

Fra Aalborg arriverede Marianne Hein i 1970 i Svendborg til en stilling som journalist på Fyns Amts Avis - med kulturen som speciale.

- Det var første gang, jeg boede i en by med egen revy, som kulturreporteren sagde ved præsentationen i går.

I de 38 år siden da, har hun skrevet metervis af spalter om revyen, der, sagde hun, har været rugemor for masser af skuespiller-talenter.

- Mange hjerter har banket - og banker stadig - for Rottefælden, sagde Marianne Hein.

Med Thomas Mathiasen fra Svendborg Museum som tovholder er der på biblioteket skabt en lille udstilling, der viser noget om revyens historie gennem de 125 år.

- Der har været nok at tage af. Vi har otte og en halv propfulde kasser med materiale om Rottefælden, sagde Thomas Mathiasen.

- Jeg sendte sidste år en lille seddel rundt i Svendborg om der mon var nogen, der ville være med til at fejre jubilæet. Det var der. Og hvor har jeg glædet mig til denne dag, sagde revybossen Jan Schou.

Fælden klappede om Marianne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce