Facebook-kommentarer guidede bilcenters jagt på stjålet Ford Mustang

Der har været stor interesse for den røde Ford Mustang, som N. Kjær Bilcenter har til salg. Prisen på 163.880 kroner gør den amerikanske veteran opnåelig for flere med en drøm at køre som dem i Beverly Hills, mener bilcentrets indehaver, Hans Christian Kjær. Foto: Oliver Myrup

Facebook-kommentarer guidede bilcenters jagt på stjålet Ford Mustang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Takket være et opslag på Facebook blev Hans Christian Kjær, indehaver af N. Kjær Bilcenter, ledt på sporet af en Ford Mustang fra 1968, som blev stjålet under en prøvetur søndag eftermiddag.

Svendborg: Det er en lidt gladere mandag end de fleste andre af slagsen for Hans Christian Kjær, der er indehaver af N. Kjær Bilcenter i Svendborg.

For lige uden for hans kontorvindue står en rød Ford Mustang. I al ro, mag og hel, funklende tilstand.

Og det tager han på ingen måde for givet.

- Det var ikke særligt sjovt i går. Der så søndagen godt nok lidt sort ud, men pludselig blev den jo så rigtig lys, siger han.

Det er dagen efter, at eksemplaret af den legendariske bilmodel blev stjålet og fundet igen, takket være Facebook og brugernes velvillige interesse i et opslag, som bilcentret lagde ud søndag eftermiddag, da det måtte se i øjnene, at en prøvetur var et blevet til et biltyveri.

En ung mand havde lørdag aften henvendt sig til bilcentret på hjemmesiden og vist interesse for bilen, og søndag formiddag ringede han og fik lavet en aftale om en prøvetur i bilen.

- Han kom klokken 12, og en prøvetur varer normalt en halv time, for det er der nogle regler for. Men han får kørt en times tid, før vi tænker mere over det, og det er ikke unormalt, når bilen er så speciel, som den her er, men vi begynder alligevel at undre os en smule, siger Hans Christian Kjær.

Da der var gået to timer, og manden ikke havde ringet til bilcentret, og han heller ikke svarede, når bilcentret ringede til ham, meldte centret bilen stjålet. Og spørger politiet, om det må lave en efterlysning af bilen på Facebook.

- Det gør vi så, og i løbet af 5-10 minutter begynder folk at kommentere på, hvor de har set bilen, og så sætter jeg mig ind i bilen og begynder at køre efter, hvor folk har set den, siger Hans Christian Kjær.

Opslaget på Facebook nåede ud til 74.676 mennesker i løbet af ingen tid. 936 delte det, og 69 har kommenteret på det. Det er jo helt vildt. Gad vide, hvor længe der var gået før vi havde fundet den, eller den var blevet solgt eller kørt i Storebælt, hvis det ikke havde været for Facebook. Det er udelukkende på grund af det, at den blev fundet så hurtigt.
Hans Christian Kjær, indehaver af N. Kjær Bilcenter

Jagten endte i Nyborg

Først kørte indehaveren rundt i Svendborg. Så var der en, der havde set bilen i Kværndrup, og mens Hans Christian Kjær holdt der, skrev endnu en i facebookopslagets kommentartråd, at bilen var set et sted ved Ringe. Og mens han var i Ringe, fik han det afgørende tip: Om at den iøjnefaldende Mustang holdt ved Sinatur Hotel i Nyborg helt nede ved vandet.

Og det var her, den stadig holdt, da Hans Christian Kjær i sin facebookdrevne biljagt nåede frem til Nyborg.

- Allerede på vejen derud ringede jeg til hotellet og spurgte, om de ikke lige ville holde øje med den, til jeg kom, for vi frygtede, at det var en bestilling, og at bilen måske allerede var solgt igen. Det er jo en meget speciel bil, siger han om den røde amerikanerveteran fra 1968, der står til salg for 163.880 kroner.

Hans Christian Kjær fik blokeret bilen med den bil, han selv var kørende i, og ventede derefter bare på politiet, der kort efter kom med nøglen til Mustangen til ham. Politiet havde fundet den unge mand, der var stukket af med bilen, lige i nærheden med bilnøglerne i lommen.

Dagen derpå er Hans Christian Kjær taknemmelig.

- Opslaget på Facebook nåede ud til 74.676 mennesker i løbet af ingen tid. 936 delte det, og 69 har kommenteret på det. Det er jo helt vildt.

- Gad vide, hvor længe der var gået, før vi havde fundet den, eller den var blevet solgt eller kørt i Storebælt, hvis det ikke havde været for Facebook. Det er udelukkende på grund af det, at den blev fundet så hurtigt, siger Hans Christian Kjær.

Godt tre timer tog det facebookfolket at lede bilcentret på sporet af bilen, som nu står lige uden for kontorvinduerne og lige ud til vejen.

- Der står den, så folk kan se, den er fundet igen, for der er mange, der stadig ringer og siger, de har set den rundt omkring, siger Hans Christian Kjær.

Facebook-kommentarer guidede bilcenters jagt på stjålet Ford Mustang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce