Få overblikket: 170 Stokkebæk-elever skal flyttes

Hvis byrådet i slutningen af november - som ventet - træffer en endelig afgørelse for Stokkebækskolens fremtid, skal blandt andre skoleleder, Astrid Birkbak (billedet), i gang med at organisere næste skoleår, hvor op mod 170 børn skal fordeles på skolens tre matrikler. Arkivfoto: Andreas Wraae Nielsen

Få overblikket: 170 Stokkebæk-elever skal flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis byrådet i slutningen af november beslutter endeligt at bevare tre afdelinger af Stokkebækskolen er det tid til at smøge ærmerne op og komme i gang med den nye organisering. Det er skolens opgave i samarbejde med elever og forældre, fortæller skolechef i Svendborg Kommune, Nanna Lohman.

Gudme/Gudbjerg/Hesselager: Det er tid til, at Stokkebækskolen smøger ærmerne op. Næsten i hvert fald.

For straks byrådet i slutningen af november - formentlig - beslutter endeligt at bevare tre afdelinger af Stokkebækskolen med indskoling i Gudbjerg og Hesselager og mellemtrin og udskoling i Gudme, skal planen lægges for, hvordan dét regnestykke går op.

- Men det er vigtigt at sige - og det har jeg også sagt til skolebestyrelsen på Stokkebækskolen - at beslutningen er endeligt truffet, før vi går i gang, siger Nanna Lohman, der er skolechef i Svendborg Kommune.

- Men når beslutningen er truffet, skal der allerførst laves en tilpasning af personalet, forklarer Nanna Lohman.

Stokkebækskolen skal jo reduceres fra 27 til 21 klasser, hvormed der vil komme lærere og pædagoger i overskud.

- Vi kan formentlig ikke undgå fyringer, men vi vil starte med at kigge på muligheden for omplaceringer, siger hun og forklarer, at antallet af lærere, der er behov for til næste år, naturligvis hænger sammen med hvor mange lærere, der planlægger at gå på pension, nedsat tid, gerne vil holde orlov eller planlægger at afholde sjette ferieuge.

Hun vurderer, at i det omfang, der bliver behov for at opsige medarbejdere, vil de blive opsagt omkring marts måned. Det hænger blandt andet sammen med, at skolerne først kender deres økonomi for næste skoleår i løbet af januar, hvorfor man først da kan begynde at detailplanlægge det kommende skoleår.

Derudover er der spørgsmålet om, hvordan man vil fordele børnene på Stokkebækskolen på ny. Der er cirka 170 børn, der skal flytte skole, og den proces skal der også sættes gang.

- Det er vigtigt, at det sker i samarbejde med forældrene og børnene, siger Nanna Lohman.

Det er en større manøvre, men Nanna Lohman forestiller sig, at man kan skåne børnene ved allerede i løbet af slutningen af dette skoleår at sørge for, at børnene vil kunne mødes i deres nye klasser fra tid til anden, så man har tid til at vænne sig til det nye.

Hun understreger dog, at der endnu ikke er taget hul på den proces, og det skal man heller ikke, før den endelige afgørelse i byrådet foreligger.

- Det er skolen og skolebestyrelsen, der har opgaven. Hvis det bliver endeligt vedtaget, er det planen, at man i løbet af december går i tænkeboks, og finder ud af, hvordan man vil gribe det an. Og så skal skolen lave en plan for, hvordan man vil gøre det her, og så har jeg forventning om, at man gør det, så det løses bedst muligt i samarbejde med børn og forældre.

Få overblikket: 170 Stokkebæk-elever skal flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce