SfB- og FC Svendborg-formand Michael Jensen er ikke længere partner i Bertel Rasmussen Advokater. Årsagen skal findes i det økonomiske søle, som FC Svendborg er havnet i under Michael Jensens partner, Adam Ringsby-Brandts, ledelse.

Opdateret med oplysningerne om, at parterne er uenige om, hvornår bruddet blev effektueret, ligesom der ifølge Jens Bertel Rasmussen ikke var tale om en frivillig ordning, men om en egentlig opsigelse af Michael Jensen.

Svendborg: - Det var næsten en naturlig konsekvens.

Sådan lyder det fra SfB- og FC Svendborg-formand Michael Jensen, da han bekræfter et forlydende om, at han ikke længere er partner i Bertel Rasmussen Advokater i Svendborg.

I den her situation er det måske bedst ikke at være forlovet. Det ser mærkeligt ud udefra, at vi sidder sammen hernede, og derfor er jeg trådt ud af interessentskabet.
Michael Jensen, formand i SfB og nu forhenværende partner i Bertel Rasmussen Advokater.

Ved årsskiftet forlod han efter eget udsagn firmaet, som han trådte ind i i august 2016, og dermed blev der samtidig føjet endnu et kapitel til historien om krisen i FC Svendborg - som er eliteafdelingen i fodboldklubben SfB.

Den starter den 20. september 2016.

Her forlader spillerne træningen i protest over, at de ikke har fået udbetalt vederlag for august, og da det efterfølgende viser sig, at kassen er drænet, bliver trænerduoen Michael Schjønberg og Jens Madsen fyret.

I avisen konstaterer SfB-formand Michael Jensen, at der har været et betydeligt misforhold mellem indtægter og udgifter, og at det ville være "forkert at sige, at formanden har haft styr på tingene".

Formanden for FC Svendborg er på det tidspunkt Adam Ringsby-Brandt - som samtidig er partner med Michael Jensen i Bertel Rasmussen Advokater.

Bedst ikke at være forlovet

Men det er slut med partnerskabet nu, bekræfter Michael Jensen, der samtidig vedgår, at det er situationen i SfB og FC Svendborg, der er årsag.

- I den her situation er det måske bedst ikke at være forlovet. Det ser mærkeligt ud udefra, at vi sidder sammen hernede, og derfor er jeg trådt ud af interessentskabet, siger han.


Du og Adam Ringsby-Brandt kunne vel have fortsat som partnere, hvis du var trådt ud af bestyrelsen i SfB?

- Det kunne vi måske, men så ville det have konsekvenser for klubben. Der var ingen til at tage over, da problemerne kom, og jeg ville ikke bare lade den ligge. Så det her er sådan en beslutning, som man er nødt til at træffe, og som er bedst for alle parter, siger Michael Jensen, der torsdag i sidste uge afløste Adam Ringsby-Brandt som FC Svendborg-formand på en ekstraordinær generalforsamling og altså nu er formand for både SfB og klubbens eliteafdeling.

Det er ikke bare Ringsby-Brandt, han ikke længere er partner med i Bertel Rasmussen Advokater.

Også manden, der har lagt navn til firmaet, Jens Bertel Rasmussen, er interessent, og samme Jens Bertel Rasmussen er æresmedlem af SfB og blandt dem, der blev indkaldt for at rydde op i det økonomiske rod i FC Svendborg.

Og Jens Bertel Rasmussen bekræfter, at parterne er skilt, men oplyser, at det var en realitet allerede den 1. november.

Han bekræfter, SfB-situationen har spillet ind.

- Det er en del af det, det er ingen hemmelighed. Men for mig er det væsentligste, at man skal være enige om sådan nogle ting som arbejdstid og forventninger til indtjening og omsætning, siger Jens Bertel Rasmussen, som ikke ønsker at uddybe.

Og så oplyser de to i øvrigt, at Michael Jensen ikke har sagt farvel til advokatfirmaets lokaler i Frederiksgade.

- Rent fysisk sidder jeg her endnu, men kun, til jeg finder noget andet. Så du kan kalde det et kontorfællesskab, siger Michael Jensen, der desuden afviser, at der er dårlig stemning mellem ham og de øvrige i fællesskabet.

- Vi snakker fint med hinanden, siger han, og det bekræfter Jens Bertel Rasmussen.

Adam Ringsby-Brandt har på intet tidspunkt i forløbet ønsket at tale med pressen, og heller ikke denne gang har han reageret på vores henvendelser.

Efter offentliggørelsen af artiklen her har Jens Bertel Rasmussen skrevet, hvad han kalder en "berigtigelse/info", på Bertel Rasmussen Advokaters Facebookside.

Her oplyser han blandt andet, at han og Adam Ringsby-Brandt har opsagt Michael Jensen, som altså ikke selv har haft indflydelse på beslutningen.

Jens Bertel Rasmussen skriver desuden, at Michael Jensen har fået en frist til 30. april 2017 til at fraflytte kontorfællesskab i Mæglergaarden i Frederiksgade.

Jens Bertel Rasmussen ønsker ikke at uddybe sit opslag yderligere.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

Sminket regnskab: Ekstraordinær generalforsamling i presset fodboldklub

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

FC Svendborg-skattesag kan ramme advokatfirma

Ny mystik i multibanesag

Ny mystik i multibanesag