Etablering af børnehave udskudt


Etablering af børnehave udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der foreligger ingen dato for, hvornår den gule bygning i det tidligere Gudme Rådhus kan indrettes til børnehave

GUDME: Tiden for de midlertidige løsninger på pasningsområdet er langt fra slut.

Der skal nemlig påny tænkes kreative tanker i Gudme for at få pasningskabalen til at gå op. Planlægningen for etableringen af en børnehavegruppe på det tidligere rådhus i Gudme er nemlig skredet ganske gevaldigt, og Børn- og Ungedirektør Michael Vinther afviser at sætte en dato på, hvornår forældrene i distriktet kan forvente, at børnehaven faktisk åbner.

- Vi har jo ikke så god erfaring med at sætte den slags deadlines, konstaterer han tørt med henvisning til problemerne omkring byggeriet af Skovlinden i Svendborg, hvor deadline for byggeriet er skredet utallige gange.

- Men faktisk kan vi slet ikke sætte en dato for, hvornår tingene falder på plads. Det kan være til april næste. Det kan også være, at det først bliver til august. Vi har endnu ikke haft teknikerne herude, og inden teknikerne har taget stilling til, hvad der skal ske, så kan vi jo heller ikke hente håndværkerne ind, og i sig selv er der jo en stor usikkerhedsfaktor i den forbindelse. Vi ved jo ikke hvor hurtigt, det er muligt at få de nødvendige håndværkere til indrette lokalerne, fastslår han.

Østre Havnevej

Der er flere årsager til, at teknikerne endnu ikke har været i Gudme for at undersøge rådhuset.

Michael Vinther peger for det første på, at han i forvejen har sørget for rigeligt arbejde til den tekniske afdeling i forbindelse med udvidelserne på dagpasningsområdet. Den anden og mere afgørende grund er, at han og de øvrige embedsmænd, der har til huse på rådhuset endnu, ikke kan flytte ind i de lejede lokaler på Østre Havnevej, hvor en væsentlig del af børn og ungeområdets medarbejdere skal samles.

Huset er ganske enkelt ikke klar til indflytning. Michael Vinther oplyser blandt andet på, at det eksisterende varmeanlæg ikke giver nok varme til at kunne sikre ordentlige forhold for embedsmændene, og at der også er flere andre forhold, der skal undersøges.

Midlertidige løsninger

En konsekvens af forsinkelserne bliver, at der nu skal stampes flere midlertidige løsninger op af jorden i den tidligere Gudme Kommune, hvor børnehaverne er ved at fyldt helt op allerede nu. Børnehaven i den gule murstensbygning forventes nemlig at skulle huse omtrent 40 børnehavebørn.

Michael Vinther afviser dog, at der bliver opstillet flere pavilloner.

- Det arbejder vi ikke med. Der bliver formentlig tale om nogle ordninger med udegrupper. Det er jo ingen hemmelighed, at der fortsat er en masse plads tilovers på rådhuset, og jeg kan ikke afvise, at det kan bruges, men vi afsøger i øjeblikket området for muligheder, fastslår han og lover samtidig endnu en gang, at alle børn nok skal få en institutionsplads.

Etablering af børnehave udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce