Boligselskab inviterer hele byen til afsked med Nordre Skole, inden den ikoniske bygning på Mølmarksvej rives ned.

Svendborg: Gamle elever, forældre og lærere forventes at strømme til Nordre Skole på Mølmarksvej, når Boligselskabet BSB i weekenden den 2. og 3. september inviterer til et sidste farvel.

Den 70 år gamle skole skal rives ned for at gøre plads til et nyt lejlighedsbyggeri, men inden nedrivningen indledes i slutningen af oktober eller starten af november, får alle altså en mulighed for at tage en sidste tur ind i fysiklokalet og indsnuse minderne fra gymnastiksalene.

"Vi har fået mange henvendelser fra borgere, som har ønsket et sidste besøg på skolen, og derfor åbner vi nu dørene for alle en sidste gang."

Martin Skytte, kundechef, Domea

- Vi har fået mange henvendelser fra borgere, som har ønsket et sidste besøg på skolen, og derfor åbner vi nu dørene for alle en sidste gang, siger Martin Skytte, kundechef i BSB's administrationsselskab, Domea.

Borgerne får samtidig mulighed for at skrive sig op til en lejlighed i det nye byggeri, og selvom flere end 200 allerede har benyttet sig af den mulighed, er det stadig muligt at få foden indenfor. Martin Skytte forklarer, at der erfaringsmæssigt er brug for en meget lang venteliste, hvis alle lejligheder skal udlejes.

- Vi ved fra andre lignende byggerier, at der i sidste ende er rigtig mange, der springer fra. Erfaringen viser, at der er brug for en venteliste med seks-otte gange så mange navne, som vi har lejligheder, så det er absolut ikke for sent at blive skrevet op og få en lejlighed, siger Martin Skytte.

Det er dog borgere, der i dag står på venteliste i BSB, der har fortrinsret til lejlighederne, og som derfor også får førsteret til de mest attraktive udlejningslejligheder i byggeriet.

Boligprojektet blev i marts lanceret med 118 almene boliger, men det er siden ændret, så 20-25 af lejlighederne bliver ejerboliger, hvis det lykkes at finde en privat investor.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
1
Boligselskab vil sælge lejligheder på Nordre

Boligselskab vil sælge lejligheder på Nordre