Et helt specielt hold: Vinderen af Handicapprisen er fundet

Det særlige basketballhold "Wild Rabbits" modtager en handicappris. Foto: Tom Andreasen Fotografi

Et helt specielt hold: Vinderen af Handicapprisen er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det særlige basketballhold "Wild Rabbits" får prisen for at give børn med særlige behov mulighed for at dyrke sport på lige fod med deres holdkammerater.

Svendborg: Basketball kan alle spille. Også dem, som er født med et fysisk eller psykisk handicap.

Det viste sig i sommer, hvor Svendborg Basketball Club i samarbejde med Byhaveskolen for børn med særlige behov startede holdet "Wild Rabbits". Et hold, hvor børn og unge med netop fysiske og psykiske handicap kan opleve at dyrke sport på lige fod med deres holdkammerater.

Og for det tiltag modtager klubben og de tre frivillige trænere på "Wild Rabbits", Rasmus Kelin-Døssing, Anja Trabjerg og Heidi Bruun, nu Handicapprisen 2018, som Svendborg Kommune tildeler under årets tema "Børn og Unge og Inklusion" med fokus på frivillige eller private initiativer.

- Aktiviteterne i "Wild Rabbits" er inklusionsfremmende og for alle børn med særlige behov, herunder også kørestolsbrugere. Samtidig har initiativtagerne ambitioner om at udvikle endnu mere på konceptet inden for andre sportsgrene til gavn for endnu flere børn og unge med fysiske og psykiske handicap, lyder det i en pressemeddelelse om begrundelsen for valget af det særlige baskethold som vinder.

Holdet startede op kort før sommerferien med et par prøvetræninger, og her mødte 30 børn op. Siden er de vilde kaniner blevet en samling af glade børn - og ikke mindst forældre, forklarer initiativtager Rasmus Klein-Døssing på klubbens hjemmeside.

- En forælder har følelsesladet givet udtryk for, hvor stort det var, at hendes dreng nu endelig kan gå til idræt ligesom sine søskende. Men det er også mere end bare idræt. Ved at gå på et hold bliver børnene en del af et fællesskab, ikke bare på holdet, men som en del af en forening, siger han.

Prisen, der kommer i form af en bronzestatuette af den lokale kunstner Sabine Jensen, bliver overrakt af handicaprådets formand, Mette Kristensen, i forbindelse med Svendborg Basketball Clubs hjemmekamp onsdag 21. november.

Et helt specielt hold: Vinderen af Handicapprisen er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce