Erstatningssager afvist på falsk grundlag

Jette Mortensen og tre andre borgere får nu genbehandlet deres erstatningssager, efter at det har vist sig, at de er blevet behandlet på et forkert grundlag. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Erstatningssager afvist på falsk grundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsikringsselskabet Gjensidige har afvist fire erstatningssager, der vedrører de glatte fliser på torvet, fordi Svendborg Kommune reagerede lige efter den første faldulykke. Men kommunen gik først i gang med at løse problemet 20 måneder efter de

Svendborg: Forsikringsselskabet Gjensidige og det uvildige rådgivningsfirma Contea har behandlet de fire afviste erstatningssager, der vedrører de glatte fliser på torvet i Svendborg, på et forkert grundlag.

Det afslører en mailkorrespondance mellem de to selskaber og Svendborg Kommune, som Fyns Amts Avis har fået aktindsigt i.

Ifølge korrespondancen tager Gjensidige Forsikring i afslaget til de fire borgere udgangspunkt i, at de første borgere faldt på torvet i januar 2017, og at Svendborg Kommune kort efter gik i gang med at løse problemet.

Det er imidlertid faktuelt forkert.

Jette Mortensen, som har stået frem i Fyns Amts Avis flere gange, kom til skade på torvet den 29. maj 2015 - mere end halvandet år før der ifølge Gjensidige Forsikring er registreret de første fald. Hendes sag blev registeret den 1. juni 2015, da hun gik på rådhuset og kort efter fik tilsendt en skadesanmeldelse.

"Vi er uenige med Gjensidige i deres vurdering, og derfor har vi bedt dem vurdere sagerne igen".
Søren Bach-Hansen, centerchef, Svendborg Kommune
Erstatningssagerne
Der er registeret fire faldskader på de nye fliser på Torvet i Svendborg. Jette Mortensen faldt som den første. Det skete den 29. maj 2015.Erstatningssagerne afvises, da fliserne er testet.

Efter to faldskeder i januar 2017 tager kommunen initiativ til at få lavet en ny ruhedstest af torvefliserne. Den viser, at de er "meget glatte".

De fire erstatningssager tages på baggrund af den nye test op igen.

Gjensidige Forsikring afviser imidlertid sagerne med henvisning til, at kommunen reagerer kort efter de første ulykker, som ifølge selskabet fidner sted i januar 2017. Det er faktuelt forkert, og kommunen beder derfor Gjensidige genbehandle sagerne.

Uenige i vurdering

Forsikringsselskabet lægger i afslaget til de fire borgere vægt på, at Svendborg Kommune gik i gang med at løse problemet, så snart det bliver kendt.

Det fremgår af en mail fra Gjensidige Forsikring:

"Der er alene krav om, at Svendborg Kommune, da de bliver klar over, at der muligvis er det problem med fliserne, går i gang med at undersøge problemet nærmere, og herefter planlægger at løse problemet", skriver Gjensidige Forsikring.

Det er imidlertid ikke tilfældet, for kommunen går først i gang med at løse problemet 20 måneder efter, at Jette Mortensen havde henvendt sig på rådhuset og fortalt om sit uheld.

Søren Bach-Hansen, centerchef i Svendborg Kommune, har hidtil taget forsikringsselskabernes afgørelse til efterretning, men de nye oplysninger vender sagen på hovedet.

- Vi er uenige med Gjensidige i deres vurdering, og derfor har vi bedt dem vurdere sagerne igen, siger Søren Bach-Hansen.

- De har skrevet, at vi ikke har kendt noget til problemerne før i 2017, men i en mail til forsikringsselskabet fra maj 2015 gør vi opmærksom på, at der er stor bevågenhed og polemik om de glatte fliser. Derfor mener vi ikke, de kan afvise sagerne med henvisning til, at vi ikke kendte noget til problemerne før i 2017, og på den baggrund har vi bedt dem vurdere sagerne igen, siger Søren Bach-Hansen.

Han tør ikke gætte på, hvor lang tid den nye sagsbehandling kommer til at tage, men han lover at rykke forsikringsselskabet.

- Det har taget lang tid nok i forvejen, siger han.

Spørgsmål om moral

70-årige Jette Mortensen fik et ordentligt blåt øje, da hun faldt på fliserne, og hun ødelagde også sine briller og måtte ud og købe et par nye. Hun håber nu, at hun kan få erstattet brillerne til over 10.000 kroner.

- Det ville virkelig være dejligt. Og jeg synes også, det ville være moralsk rigtigt, siger Jette Mortensen, der i går opsøgte Advokathjælpen på rådhuset for at få hjælp til at anke afgørelsen fra forsikringsselskabet.

Fyns Amts Avis ville godt have spurgt Gjensidige Forsikring og rådgivningsfirmaet Contea, hvordan de har fået det indtryk, at den første skade fandt sted i januar 2017, men de to firmaer ønsker ikke at kommentere sagen.

Erstatningssager afvist på falsk grundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce