Erstatningskrav mod amtet efter andekrig


Erstatningskrav mod amtet efter andekrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPTRAPNING: Amtet udfører nyt ællinge-raid mod jagtkonsortium
SÆDBALLE FREDMOSE: Ande-krigen mellem Fyns Amt og et jysk jagtkonsortium optrappes efter amtets nyeste kommandoraid 15. juli i år, hvor et antal nyudsatte ællinger i Fredmosen på Sydlangeland blev indfanget og genudsat ved kysten.

Advokat Jørgen Damgaard, Næstved, som repræsenterer det jyske konsortium og desuden er bestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund, har over for amtet protesteret mod indgrebet og forbeholder sig ret til at kræve erstatning af amtet.

Desuden mener han, det er dyremishandling at sætte Fredmosens ællinger ud ved kysten.

Krigen mellem det jyske jagtkonsortium og Fyns Amts natur- og vandmiljøafdeling har raset et års tid.

- Jeg opfatter amtets væremåde som en personlig hetz rettet mod mig, siger formanden for jagtkonsortiet, ejendomsmægler Poul Hansen, Silkeborg.

I Fyns Amt lyder vurderingen, at der er tale om forureningsskabende virksomhed i Fredmosen.

Sidste år blev 2000 ællinger sat ud og fodret i håb om, at de kan vokse sig store med henblik på senere jagt.

Amtets natur- og vandmiljøafdeling mødte op ved en aktion og indfangede en stor del af ællingerne. Også det udlagte foder blev fjernet, ligesom man tog foderanlæggene med.

Poul Hansen svarede igen med at politianmelde amtet for ulovlig indtrængen i området. Anmeldelsen blev imidlertid afvist af Svendborg Politi, og 25. august i år mødes parterne i retten med Poul Hansen og jagtkonsortiet på anklagebænken.

- Hvis vi vinder sagen, vil jeg kræve erstatning for alt det, amtet har ødelagt, siger Poul Hansen til Fyens Stiftstidende.

Konsortiet sigtes for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven og jagtloven.

Miljøteknikere i Fyns Amt påpeger, at andeudsætning og opfodring skaber forurening i Fredmosen, som er fredet område. Fosformængden i ændernes afføring er så voldsom, at miljøtilstanden trues.

Jagtkonsortiet gør til gengæld gældende, at fremgangsmåden har været benyttet i Fredmosen så længe, at udsætnings-reglerne fra naturbeskyttelsesloven i 1992 ikke gælder.

Ifølge Poul Hansen er amtets helt aktuelle indgreb mod andeudsætningen i Fredmosen ikke så betydeligt som sidste års.

- Men man kan se, der ligger nogle døde ænder og nogle med brækkede ben, så amtet har da været i gang med en indfangning, siger Poul Hansen.

Fredmosen udgør kun en lille del af det område på i alt 1000 tønder land, som Poul Hansen og en snes jagtkammerater har lejet. Også skovstrækninger omkring Nordenbrogaard og Broløkke er omfattet af jagtkontrakten.

Erstatningskrav mod amtet efter andekrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce