Erhvervslivet bakker op om Svendborg Event og Flyvepladsen

Erhvervslivet i Svendborg bakker op om Sydfyns Flyveplads på Tåsinge. Her er det Daniel Nordquist fra Starling Air, der trækker en Cessna ud af hangaren på Tåsinge. Foto: Michael Nørgaard.

Erhvervslivet bakker op om Svendborg Event og Flyvepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Svendborg Kommunes politikere overvejer at droppe tilskuddet til Flyvepladsen på Tåsinge samt reducere i tilskuddet til Svendborg Event, er erhvervslivet i Svendborg af en anden mening. I høringssvar er der opbakning til både event-virksomheden og flyvepladsen.

Svendborg: Sidst på ugen skal politikerne i Svendborg Kommune enes om, hvordan de vil spare - i første omgang i omegnen af 50 millioner kroner på næste års budget.

I spil for at finde de penge er både en reduktion i tilskuddet til Svendborg Event med 500.000 kroner årligt samt helt at droppe det årlige tilskud på 540.000 kroner til Sydfyns Flyveplads på Tåsinge.

Af høringssvarene fremgår det dog, at beslutter politikerne at spare penge på de to områder, så er det ikke med kommunens erhvervslivs gode vilje.

At dømme efter høringssvarene er der nemlig opbakning til både at fortsætte finansieringen af Svendborg Event samt at fortsætte tilskuddet til flyvepladsen, der risikerer at lukke, hvis Svendborg Kommune stopper med at kaste penge efter den.

Sydfyns Flyveplads
I et sparekatalog foreslår forvaltningen i Svendborg Kommune at man kan spare penge ved at droppe tilskuddet til Sydfyns Flyveplads, der ligger på Tåsinge.Tilskuddet er på 540.000 kroner om året, og uden det vil man blive nødt til at lukke flyvepladsen.

Der er tale om en international flyveplads, der har ligget der siden 1969 og de seneste 30 år har Starling Air holdt til der, ligesom det er Starling Air, der står for at drive flyvepladsen i det daglige.

- Så flytter jeg

En af flyvepladsens støtter er Jacob Sørensen, der ejer Staal Plast A/S. Selvom virksomheden har base i Ringe oplyser han, at han er flyttet til Tåsinge for at have kort vej til flyvepladsen der. Og hvis den lukker, vil han overveje at flytte tættere på Odense for at kunne bruge flyvepladsen der.

For ifølge Jacob Sørensen er flyvepladsen essentiel for, at han kan drive sin virksomhed.

"Jeg har som led i min virksomhed brugt pladsen siden 2011 for at kunne udføre kundebesøg, messer osv. hurtigt og effektivt, primært med ture til Holland, Tyskland, Sverige, Frankrig, Østrig og Italien - alt kan nås indenfor cirka 3-3,5 time med fly fra Sydfyn. Min virksomhed eksporterer 97-98 % af vores produkter, så jeg har et stort rejsebehov", skriver han i sit høringssvar til politikerne.

Også Jørgen Weber, der driver sin forretning fra flyvepladsen har indgivet høringssvar. Hans virksomhed beskæftiger sig med at tage luftfoto, og han skriver: "I mine øjne er en flyveplads et stykke infrastruktur i lighed med veje, parkeringspladser og havne. Det er svært at prissætte værdien og rentabiliteten af faciliteterne, men de er nødvendige for samfundets drift og udvikling."

I tråd med ovenstående melder også Petersen & Sørensen Motorværksted A/S sig i koret af kritikere, når det kommer til den mulige lukning af flyvepladsen, og samme gør sig gældende for Lea Lohse, der er administrerende direktør i Vejrø ApS, der driver Vejrø Resort og Stella Maris Hotel de Lux.

Hun skriver at: "Vi har i dag stor glæde af flyvepladsen idet såvel gæster som personale benytter flyvepladsen, der skaber en nem korridor til Svendborg og de øvrige omkringliggende områder," og hun skriver endvidere, at man mener, at der er et uudnyttet potentiale i flyvepladsen til gavn for det lokale erhvervsliv.

Dårlig ide at lukke flyvepladsen, lyder det også fra Svendborg Brakes, der er begyndt at benytte flyvepladsen til kundebesøg i udlandet, oplyser man og skriver endvidere, at det vil gøre det dyrere for virksomheden, hvis man bliver tvunget til i fremtiden at flyve fra Odense.

Svendborg Event
Svendborg Kommune støtter i øjeblikket Svendborg Event med 3,8 millioner kroner om året, mens politikerne nu skal tage stilling til et spareforslag, der lyder på at reducere støtten med 500.000 kroner årligt.Svendborg Event har et samlet årligt budget i 2018 på 4,3 millioner kroner og derudover har man en budgetteret egenindtjening på 1,1 millioner kroner.

Bekymring for Svendborg Event

Ligesom med flyvepladsen på Tåsinge er der i erhvervslivet bekymring for udsigten til, at kommunens bidrag til Svendborg Event reduceres med en halv million kroner.

Formand i Beværterforeningen for Svendborg & Omegn, Lars S. Aagaard skriver, at: "Denne besparelse vil uden tvivl have store konsekvenser for byens og turisternes kulturelle tilbud - og dermed vores medlemmers muligheder for indtjening".

Bekymret er også Holger Brodersen på Hotel Christiansminde, og ligeså er næstformand i Svendborg Erhvervsforum, Kenneth Seerup Jørgsen, der skriver følgende: "Det er afgørende at Svendborg løbende udvikles og udbygger paletten af gode og spændende initiativer, der fremadrettet kan sikre opmærksomhed, bosætningslyst og erhvervsudvikling".

Og opbakningen til ikke at reducere i midlerne til Svendborg Event er der også fra en af erhvervslivets tungeste i Svendborg Kommune, nemlig C.C. Jensen: "Svendborg Event gør et meget flot stykke arbejde for kulturen i Svendborg, og vi håber at dette arbejde kan fortsætte på samme niveau fremover, da det er med til at sætte Svendborg på landkortet", skriver salgs- og marketingsdirektøren, Ulrich Ritsing.

Spareplaner
Økonomien i Svendborg Kommune skranter, og derfor besluttede man tidligere på året, at man vil spare mellem 75 og 100 millioner kroner på næste års budget, og at det før sommerferien var planen at finde de første 50 millioner kroner.Siden er udligningsreformen for få uger siden faldet til jorden, og Svendborg Kommune risikerer at få væsentligt færre udligningsmillioner ind ad ad døren, end man havde håbet på, hvorfor der kan vise sig et behov for at spare endnu mere for at få budgettet til at balancere.

Forvaltningen har lavet et sparekatalog på samlet 134 millioner kroner, og i løbet af maj skal politikerne plukke i katalogerne og beslutte hvilke besparelser, der skal realiseres.

Budgetforhandlingerne for første halvdel af politikernes spareplaner er den 23. og 24. maj. Efter sommerferien tager politikerne fat på at finde resten af besparelserne og planen er, at de sætter to streger under ved budgetforhandlingerne i september.

Politisk beslutning

Mens støtten fra erhvervslivet til både flyveplads og Svendborg Event er markant - og ovenstående er ikke udtømmende - beror den endelige beslutning, om hvorvidt man skal spare, på byrådets overbevisning.

Onsdag og torsdag tager borgmester, Bo Hansen (S), og de øvrige politikere i byrådet fat på de politiske forhandlinger.

Og går det efter planen skulle de folkevalgte i løbet af fredag kunne præsentere, hvor der skal spares, og hvor der ikke skal.

Erhvervslivet bakker op om Svendborg Event og Flyvepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce