Flere ledende erhvervsfolk håber, at Svendborg igen bliver vært for landsstævnet, og de er parate til at skyde penge i begivenheden.

Der er økonomisk hjælp på vej fra det lokale erhvervsliv, hvis politikerne i Svendborg beslutter sig for at fastholde en beslutning om at søge værtsskabet for DGI's store folkelige landsstævne i 2021.

Petter Blondeau, administrerende direktør i Fynske Bank, er særdeles positiv over for planerne om et værtsskab, og han er også klar til at åbne bankens pengetank.

- Hvis det her er noget, som Svendborg vil, så er vi også parate til at skyde penge i det, siger Petter Blondeau, der forklarer, at det er et af bankens formål er at være med til at udvikle de interesser, som der er i lokalområdet.

Også Anders Banke, direktør i Sydfyns Elforsyning, er positiv. Han fortæller, at han straks havde elselskabets nye almene fond i tankerne, da han læste om Svendborgs kandidatur i avisen.

- Jeg kan selvfølgelig ikke love noget, før vi kender projektet og får en formel ansøgning, men det er en begivenhed, som vil sætte Svendborg på landkortet med masser af fokus og direkte tv i flere dage, siger Anders Banke.

Flere andre erhvervsfolk er også positive, og de har yderligere en ting til fælles. De har endnu ikke hørt fra politikerne på rådhuset, der ellers har åbnet op for at inddrage erhvervslivet som sponsorer for at få økonomien til at hænge sammen.

Et værtsskab vil koste Svendborg Kommune 35-40 millioner kroner.

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) forklarer, at man ønsker at være skarpe på økonomien, før man går til erhvervslivet.

- Desuden vil jeg have et tilsagn fra de politiske partier om, at vi selv bærer til i en sådan størrelsesorden, så vi kan være bekendt at gå ud og spørger andre, siger Lars Erik Hornemann.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis torsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Økonomien bag landsstævnedrøm i Svendborg vakler

Økonomien bag landsstævnedrøm i Svendborg vakler