Ens jubilæumsgaver til alle: Borgmesterens forslag deler vandene

Lærertillidsmand Lone Clemmensen er ikke tilhænger af borgmester Bo Hansens (S) planer om at lave ens jubilæumsgratialer for alle. Foto: Robert Wengler

Ens jubilæumsgaver til alle: Borgmesterens forslag deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg-borgmester Bo Hansens (S) planer om at give alle lige store jubilæumsgaver vækker begejstring hos nogle tillidsmænd - men ikke alle.

Svendborg: Der er ikke jubel hele vejen rundt.

Det er konklusionen, efter at vi har serveret borgmester Bo Hansens (S) planer om at pille ved det gratiale, som kommunalt ansatte får efter 25 års tjeneste, for nogle af de forskellige faggruppers tillidsmænd.

Det har hidtil været kutyme at give jubilarerne en ekstra månedsløn som tak for tro tjeneste, og da Bo Hansen finder det uretfærdigt, at højtlønnede dermed får en større gaver end lavtlønnede, har han lagt op til, at alle skal have det samme. Hvilket betyder, at de lavtlønnedes jubilæumsgave vil blive større, mens de højtlønnedes vil blive mindre.

Det er Inge Poulsen glad for.

Hun er en af to tillidsrepræsentanter for de omkring 200 kommunalt ansatte, 3F-organiserede rengøringassistenter, hvis løn ligger i den lave ende.

- Jeg tænker, at det kun er rimeligt, for jeg kan ikke se, hvorfor dem, der i forvejen har mest i løn, også skal have en større gave. Så jeg synes, det er alletiders idé, borgmesteren har fået, siger Inge Poulsen.

Nyheden bliver også vel modtaget hos Marianne Buxbom Lauritzen, der er en af fire fællestillidsrepræsentanter for social- og sundhedspersonalet, som er organiseret i FOA.

- Det vil være helt fantastisk, hvis man får det samme, uanset om man har den ene eller anden titel. Det vil være solidarisk, siger Marianne Buxbom Lauritzen, der vurderer, at den personalegruppe, hun repræsenterer, vil få et løft.

- Vi spænder fra 20.000 og op til 30.000 kroner om måneden, så vi kan kun få glæde af det. Så set fra min pind er det en god idé, siger hun.

Lærerformand skeptisk

Lone Clemmensen, der er formand for Øhavets Lærerkreds og fællestillidsmand for lærerne i Svendborg Kommune, er til gengæld ikke umiddelbart begejstret.

- Jeg kan godt forstå, at FOA og 3F er glade, for de får et løft. Men vi kommer til at miste, og jeg tror ikke, at det vil føre til begejstring fra lærernes side. Når han (Bo Hansen, red.) går væk fra princippet om, at man har en lønmæssig tilgang til gratialet, så laver han om på noget, som folk ser frem til. Han tager noget fra nogle og giver det til nogle andre, og den idé synes jeg ikke særlig godt om, siger Lone Clemmensen, som mener, at Bo Hansen har andre værktøjer, han kan gribe til, hvis han vil tilgodese de lavtlønnede.

- Han kunne jo bare løfte deres løn, men det gør han ikke. Så nu må jeg se, om han kan komme med gode argumenter, når det kommer op hovedmedarbejderudvalget, siger hun.

Ingen kritik fra Djøf

De mere vellønnede i kommunen er cheferne, juristerne og de ansatte, der betjener ledelsen og politikerne - de såkaldte djøf'ere, og deres tillidsrepræsentant hedder Dea Hjorth Vittrup.

Hun oplyser, at hun ikke har drøftet Bo Hansens planer med de øvrige djøf'ere.

- Men min umiddelbare holdning er, at det lyder meget fornuftigt. Ud fra en solidaritetsvinkel synes jeg faktisk, det er en god idé, siger hun.

Lea Hjorth Vittrup peger på, at gratialet ved 40 og 50 års jubilæer er 2500 kroner for høj såvel som lav.

- Vi er altså ligestillet der, og så kan vi lige så godt være det ved 25 års jubilæer også, siger hun.

Og så hører det i øvrigt med, at djøf'ere sjældent har jubilæum.

- Det hører til sjældenhederne, at vi er samme sted så længe. Efter mit bedste vidende er der ingen djøf'ere, der har været her i 25 år, siger hun.

Ens jubilæumsgaver til alle: Borgmesterens forslag deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce