Det fynske folketingsmedlem Rune Lund (EL) mener, at transportministerens planer om at udlicitere Svendborgbanen, er den helt gale vej at gå i forsøget på at komme den fynske regionalbanes mange problemer til livs

Svendborg: Det giver ingen mening at bringe udlicitering på banen i bestræbelserne på at få dæmmet op for de massive problemer med forsinkelser og aflysninger, der hersker på togstrækningen mellem Odense og Svendborg.

Det mener det fynske folketingsmedlem Rune Lund fra Enhedslisten.

- Det løser ingenting, hævder han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har på et samråd netop givet udtryk for, at han vil sende Svendborgbanen i udbud, fordi det er gået så godt med Arriva som operatør i det vestjyske.

Men det er ikke med Enhedslistens opbakning, fastslår Rune Lund. For intet bliver bedre ved bare at fjerne DSB fra strækningen.

- Vi har via utallige samråd, spørgsmål til ministeren og udvalgsmøder klarlagt, at det ikke er materiellet, der er problemet på Svendborgbanen. Det udgør kun en forsvindende lille del af problemet. Problemet er signalsystemet, og at banen ikke er dobbeltsporet. Uanset hvor mange privatiseringer, man laver, ændrer det ikke ved, at problemet skal løses ved nye signaler og dobbeltspor.

Det er allerede blevet besluttet, at Svendborgbanen skal have nye signaler i 2019, hvilket er to år tidligere end ellers planlagt. Og det er det og et dobbeltspor, man skal holde øjnene på, hvad Svendborgbanen angår, mener Rune Lund.

- Jeg synes ikke, det er tid til at spille hasard med Svendborgbanen. Det er tid at lave de løsninger, som vi ved fungerer. Få nu de signaler rullet ud og få etableret det dobbeltspor. Det andet er bare ideologisk snak.

 

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
2
Arriva vil byde på Svendborgbanen: - Vi kan gøre det bedre

Arriva vil byde på Svendborgbanen: - Vi kan gøre det bedre

3
Transportminister frygter det værste: Mareridt kan være i vente på Svendborgbanen

Transportminister frygter det værste: Mareridt kan være i vente på Svendborgbanen

1
Minister: Godt med konkurrence på Svendborgbanen

Minister: Godt med konkurrence på Svendborgbanen