Enhedslisten om Svendborgbanen: Udlicitering er noget ideologisk snak

Rune Lund (EL) har siddet med ved de samråd, transportministeren har været kaldt i om Svendborgbanen. Arkivbillede: Tim K. Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Enhedslisten om Svendborgbanen: Udlicitering er noget ideologisk snak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fynske folketingsmedlem Rune Lund (EL) mener, at transportministerens planer om at udlicitere Svendborgbanen, er den helt gale vej at gå i forsøget på at komme den fynske regionalbanes mange problemer til livs

Svendborg: Det giver ingen mening at bringe udlicitering på banen i bestræbelserne på at få dæmmet op for de massive problemer med forsinkelser og aflysninger, der hersker på togstrækningen mellem Odense og Svendborg.

Det mener det fynske folketingsmedlem Rune Lund fra Enhedslisten.

- Det løser ingenting, hævder han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har på et samråd netop givet udtryk for, at han vil sende Svendborgbanen i udbud, fordi det er gået så godt med Arriva som operatør i det vestjyske.

Men det er ikke med Enhedslistens opbakning, fastslår Rune Lund. For intet bliver bedre ved bare at fjerne DSB fra strækningen.

- Vi har via utallige samråd, spørgsmål til ministeren og udvalgsmøder klarlagt, at det ikke er materiellet, der er problemet på Svendborgbanen. Det udgør kun en forsvindende lille del af problemet. Problemet er signalsystemet, og at banen ikke er dobbeltsporet. Uanset hvor mange privatiseringer, man laver, ændrer det ikke ved, at problemet skal løses ved nye signaler og dobbeltspor.

Det er allerede blevet besluttet, at Svendborgbanen skal have nye signaler i 2019, hvilket er to år tidligere end ellers planlagt. Og det er det og et dobbeltspor, man skal holde øjnene på, hvad Svendborgbanen angår, mener Rune Lund.

- Jeg synes ikke, det er tid til at spille hasard med Svendborgbanen. Det er tid at lave de løsninger, som vi ved fungerer. Få nu de signaler rullet ud og få etableret det dobbeltspor. Det andet er bare ideologisk snak.

 

Enhedslisten om Svendborgbanen: Udlicitering er noget ideologisk snak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce