Sag om totalt mandsdomineret havneforum får nu politisk efterspil

16 mænd og nul kvinder.

Det var den forsamling, som udviklingsafdelingen i Svendborg Kommune satte sammen, da man ønskede at samle en gruppe af folk fra forenings-, erhvervs- og kulturlivet til at komme med kreative ideer til udviklingen på havnen i Svendborg.

Nu får sagen om kommunens totalt mandsdominerede havneforum et politisk efterspil.

For at undgå en gentagelse rejser Enhedslisten nu et forslag i byrådet, der skal sikre, at der i fremtiden skabes ligestilling mellem kønnene, når der nedsættes forskellige arbejdsgrupper og fora på såkaldt væsentlige politikområder.

Enhedslistens byrådsmedlem i Svendborg, Susanne Gustenhoff, mener, at man er blevet kønsblind.

- Efter sagen om havneforum synes jeg bare, det blev for meget. Det er ikke fordi, jeg synes, vi skal fare frem med hård feminisme og kvoter, men når det helt åbenlyst ikke går af sig selv, så må vi gøre noget, siger hun.

Socialdemokraten Hanne Klit støtter forslaget, mens både Hanne Ringgaard Møller (R) og Mette Kristensen (V) er imod. De mener begge, det er vigtigt at skele til en kønsfordeling, men at det bliver for bureaukratisk med en nedskreven politik.

- Jeg synes, det er vigtigt, at man er opmærksom på en fornuftig kønsfordeling, men det er jeg sikker på, at man er efter sagen om havneforum. Det har jeg selv hørt kommunaldirektøren sige, og derfor ser jeg ingen grund til, at administrationen nu skal til at bruge en masse tid og bureaukrati på det, siger Mette Kristensen.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis lørdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.