Enhedslisten klager over salg af havnegrund

Enhedslisten har klaget til Statsforvaltningen over det mulige salg af Jessens Mole 7-9. Partiet mener, prisen er for lav og at kravene til udbuddet er ikke overholdt.
Foto: Andreas Bastiansen

Enhedslisten klager over salg af havnegrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstrefløjspartiet ønsker at forpurre salget af Jessens Mole 7-9 i Svendborg. Prisen er for lav og kravene i udbuddet er ifølge Jesper Kiel (EL) ikke overholdt

Det politiske slagsmål om salget af Jessens Mole 7-9 i Svendborg har taget en ny drejning. Som tidligere varslet har Enhedslisten sendt en klage til Statsforvaltningen.

Det oplyser partiets gruppeformand i byrådet Jesper Kiel (EL) og det bekræftes fra Statsforvaltningen.

Jesper Kiel forklarer, at der er flere aspekter af det forestående salg, partiet ønsker vurderet af Statsforvaltningen.

- Vi er jo blevet pålagt tavshedspligt i sagen, men nogle af de krav, der blev udspecificeret i udbudsmaterielet, er ikke opfyldt i det bud, kommunen synes meget tæt på at acceptere, siger Jesper Kiel.

Han peger på, at det er kravet om, at lokalerne i stueplan skal målrettes erhverv samt kravet om, at byggeriet skal være åbent, der fraviges i buddet.

- Vi er nødt til at få undersøgt, om vi handler i strid med loven, siger Jesper Kiel, der mener, at den del af sagen hidtil ikke er blevet ordentligt belyst på de punkter. Derudover mener vi, at prisen er for lav, siger Jesper Kiel.

Advokatvurdering på vej

Borgmester Lars Erik Hornemann ærgrer sig over, at Enhedslisten har valgt at klage til Statsforvaltningen.

- Det er godt nok ærgerligt, synes jeg. Det ligner et forsøg på at obstruere projektet, siger Lars Erik Hornemann (V).

Han slår dog fast, at der skabt så meget usikkerhed om situationen, at han har bedt om en ekstra juridisk vurdering af sagen.

- Jeg er heller ikke interesseret i, at vi gør noget forkert her. Derfor er Henning Moritzen, som været tilknyttet salget hele vejen igennem, blevet bedt om at komme med et responsum. Det skulle vi få enten tirsdag eller onsdag, regner jeg med, siger Lars Erik Hornemann.

Ind til videre kommer klagen dog ikke til at bremse salgsprocessen, oplyser kommunaldirektør Erik Bendorf.

- Det vil først ske, hvis Statsforvaltningen beder os standse, og det har de ind til videre ikke gjort, siger Erik Bendorf

Læs mere på mitfyn.dk eller i Fyns Amts Avis tirsdag

Enhedslisten klager over salg af havnegrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce