Byggeriet bliver for højt, for lukket og for massivt, mener Enhedslistens Jesper Kiel, der stemte imod lokalplanforslag for Jessens Mole 7-9

Svendborg: Det var ikke alle, der gik fro fra tirsdagens møde i Økonomiudvalget, hvor nybyggeriet på Jessens Mole endnu engang var på dagsordenen.

Udvalget skulle tage stilling til et forslag til en lokalplan for Krøyers Plads, som erhvervsmanden Erik Skjærbæk har købt med planer om at bygge et boligkompleks.

Men Jesper Kiel (EL) var arrig, da punktet var drøftet færdigt, og der viste sig et flertal for at sende lokalplanen videre til endelig godkendelse i byrådet.

- Det er et totalt knæfald over bygherrens krav, lød det fra Kiel i en pressemeddelelse efter mødet.

Sammen med Liberal Alliance var Enhedslisten det eneste af partierne i Økonomiudvalget, der ikke stemte for lokalplanen. Begge partier mener, at de krav til byggeriet, som nu er nedfældet i lokalplanen, ligger for langt fra kommunens oprindelige krav til, hvordan et byggeri på netop den grund skulle tage sig ud.

Desuden mener de blandt andet, at byggeriet bliver for højt, for lukket, for massivt på tagetagen og for dårligt egnet til erhverv i stueetagen, da man har accepteret, at der kan være parkeringskælder i stueplan.

- Som byggeriet tegner sig nu, vil Svendborg komme til at fortryde, at man har solgt grunden til usle to millioner kroner, lyder det fra Jesper Kiel.

For lokalplanforslaget stemte Venstre, Konservative, Socialdemokraterne og Liste T. Sidstnævnte parti har lige som Enhedslisten hele vejen gennem kommunens forhandlinger med Erik Skjærbæk ment, at man skulle holde igen med at give køb på de oprindelige krav til byggeri på Jessens Mole 7-9. Men da der tegnede sig et flertal uden Liste T, valgte Arne Ebsen en anden tilgang.

- Det er min oplevelse af sagsforløbet, at det vi skulle diskutere på mødet var fire konkrete punkter. Resten var der sådan set et flertal for, at man ville gå videre med under alle omstændigheder. Så kan man jo diskutere, om man skal øve indflydelse på de fire punkter, eller om man bare skal afvise det hele og så alligevel få det godkendt. Vi valgte altså den pragmatiske vej, siger Arne Ebsen.

Det betød blandt andet, at byggeriet nu kun må opføres i sten i røde nuancer.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.