• Det fynske folketingsmedlem Rune Lund har netop bedt transportministeren forholde sig til forslag fra lokoførere fra Svendborgbanen

Svendborg: Det er ikke nok, at folketingets transportudvalg hører om lokomotivførernes alternative plan til en løsning på problemerne på Svendborgbanen.

Transportministeren, der ikke er med på udvalgsmøderne, skal også forholde sig til de forslag, som lokoførerne i næste uge skal præsentere for udvalget på Christiansborg.

Det mener det fynske folketingsmedlem Rune Lund (EL), der har fulgt ståhejet omkring Svendborgbanen tæt det seneste års tid.

Derfor har han nu i et spørgsmål til transportminister Hans Christian Schmidt (V) bedt ham kommentere på planen.

- Jeg synes, det kunne være rigtig interessant at få på skrift, hvordan han forholder sig til de enkelte punkter i planen. Når de folk, der kører på strækningen hver dag og ved, hvad de taler om, kommer med konkrete forslag, synes jeg, ministeren er nødt til at forholde sig til dem, siger Rune Lund.

Lokomotivførerne har formuleret en plan for, hvordan man med løsninger, der kan gennemføres her og nu uden de store udgifter, kan skabe større stabilitet på den problembefængte bane.

En plan, der skal ses som et alternativ til de løsningsforslag, der for nylig kom på bordet i transportudvalget. Udvalget har besluttet, at Svendborgbanen skal have nye signaler tidligere end ellers planlagt, og at toget, der kører mellem Ringe og Odense, skal pilles ud af køreplanen. Men det er ikke vejen frem, mener lokomotivførerne, hvis forslag blandt andet går på at forlænge køretiden med få minutter og på den måde skabe bedre rum til at indhente forsinkelser.

Og lokoførerne bør man lytte til, mener Rune Lund.

- Hvis nu, det er et alternativ til færre afgange, vil det være klart bedre. Derfor er deres forslag relevante. Det er jo dem, der er eksperter, siger han.

Lokoførerne har netop rundsendt deres plan i form af et åbent brev til både pendlere, borgmestre, lokalpolitikere og kommuner i håb om, at kunne bidrage til at bevare de tre afgange i timen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra transportminister Hans Christian Schmidt. Fyns Amts Avis har været i kontakt med Transport- og Bygningsministeriet, der oplyser, at ministeren er bortrejst.

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.

Mere om emnet

Se alle
5
Har plan for Svendborgbanen: Lokoførerne vil høres på Christiansborg

Har plan for Svendborgbanen: Lokoførerne vil høres på Christiansborg

2
Signalfejl blev kaldt problemer med løvfald

Signalfejl blev kaldt problemer med løvfald

Efter fejl på Svendborgbanen: Nu kører togene igen

Efter fejl på Svendborgbanen: Nu kører togene igen