Endelig: Nu ryger Ærøsundfærgen til bunds

Ærøsund, Flemming Madsen viser hvor lille et udslip af bly færgen vil afgive hvis den sænkes
Foto: Roland Petersen

Endelig: Nu ryger Ærøsundfærgen til bunds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En endelig beslutning er truffet i den langstrakte sag om Ærøsundfærgen, som man nu får lov til at sænke

Efter næsten to år med spekulationer om, hvad der skal ske med færgen Ærøsund II, kan et (måske) sidste kapitel nu skrives.

Miljøministereret har truffet en endelig beslutning vedrørende færgen, som Naturturisme I/S længe gerne har villet sænke, men som de ikke har kunnet få lov til.

Naturturisme får det, som de vil have det, og Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har givet grønt lys til at sænke færgen.

Lokalpolitiker og næstformand i Naturturisme, Flemming Madsen (S), har været stor forkæmper for at få lov til at sænke færgen. Han jubler naturligvis over nyheden.

- Det er næsten helt surrealistisk, og jeg tænkte, 'er det her virkelig sandt', lyder det fra en overglad Flemming Madsen, som fik nyheden fra ministeriet tirsdag middag.

- Det er helt besynderligt, når man har kæmpet for noget i lang tid og været tæt på at give op mange gange, at man så pludselig står med det i hånden. Så det var en meget mærkelig oplevelse, tilføjer han.

Sag vendte i april

Den omstridte sag om Ærøsundfærgen startede tilbage i 2012, hvor Naturturisme I/S præsenterer idéen om at sænke den gamle færge på 19 meter vand ud for Ballen. Tanken er, at den skal fungere som et kunstigt rev, forklarer Naturturisme.

De søger siden tilladelse hos Kystdirektoratet, men får afslag.

Kort efter ankes sagen til Transportministeriet, men daværende transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) vender tommelen ned.

Herefter følger et langt forløb, hvor Naturstyrelsen blandt andet træffer en principiel beslutning om, at man ikke sænker færger i Danmark.

I april i år sker der dog noget uventet, da SF og Annette Vilhelmsen ændrer mening og bakker op om en sænkning. Det får miljøminister Kirsten Brosbøl til at genoverveje sagen, som i dag på mange måder nu får sin afslutning.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

Endelig: Nu ryger Ærøsundfærgen til bunds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce