En velkommen gæst langvejs fra: Læsøfærgen i dok i Svendborg

Læsøfærgen har været ude på en længere tur, og kort før klokken otte tirsdag morgen tøffede den forbi Christiansminde og ind i dokken hos Petersen & Sørensen Motorværksted, hvor den skal spules og males. Det er første gang, den er på disse kanter for at få en overhaling. Foto: Katrine Becher Damkjær

En velkommen gæst langvejs fra: Læsøfærgen i dok i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang nogensinde er Læsøfærgen i dok i Svendborg. Petersen & Sørensen Motorværksted A/S vandt opgaven over en række andre danske værfter. Det svendborgbasserede værft er nemlig blevet mere konkurrencedygtigt efter flytningen til Frederiksø for fire år siden, lyder det fra dokmesteren.

Svendborg: Tirsdag morgen kort før klokken otte tøffede Læsøfærgen - den ene af dem - langsomt forbi Christiansminde ind i dokken hos Petersen & Sørensen Motorværksted A/S.

En god opgave af få ind i biksen, forstår man på dokmester David Larsen.

- Vi skal spule og male hele skibet, udskifte olie på stævnrør, og så skal der laves noget hydraulikarbejde på den. Det er en god opgave, der giver arbejde til mange forskellige af vores ansatte. Der er noget smedearbejde, hydraulik, malerarbejdet og så videre, fortæller David Larsen.

Konkurrencedygtig efter flytning

Han fortæller, at Petersen & Sørensen gav tilbud på arbejdet for cirka en måned siden og altså vandt over konkurrerende værfter, fordi man i Svendborg kunne gøre det både billigere og hurtigere end konkurrenterne.

Og årsagen til at værftet i Svendborg er konkurrencedygtigt, har David Larsen også et bud på:

- Vi har fået os et rigtig godt værft, efter vi flyttede fra Nordre Kaj og over på Frederiksø. Alting ligger tæt på dokken her, så vi kan have en effektiv arbejdsgang, og vi er dygtige til at få lavet tingene færdige til tiden. Og det er vigtigt, så folk kan regne med os.

Håber på mere

Færgen er efter planen færdig og klar til at sejle nordpå igen allerede i næste uge.

Og hvis ellers de ude på den nordjyske ø er tilfreds med det sydfynske arbejde, er de velkomne til at sende den anden af de to Læsø-færger herned også.

- Ja, det håber jeg da, de vil, siger David Larsen, der kan oplyse, at færgen, der arbejdes på nu, er bygget i Frederikshavn i 1995 på Ørskov værft og måler godt 53 meter i længden og næsten 15 meter i bredden.

Besætningen består desuden af otte mand, der alle giver et nap med, mens den er i dok.

En velkommen gæst langvejs fra: Læsøfærgen i dok i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce