Kaja Kjerulf på besøg på Ida Holsts Skole, hvor hun havde første skoledag i 1917

Hun havde første skoledag i sommeren 1917, og i dag har hun rundet de 104 år.

Men det forhindrede ikke Kaja Kjerulf, som bor på Tåsinge Plejecenter, i at besøge Ida Holsts Skole mandag formiddag.

Og hun kunne genkende det meste.

- Men da jeg gik her, var her meget mere åbent, sagde hun til skoleleder Niels Erik Hansen, som bekræftede, at der faktisk engang var frugttræer, hvor der i dag er skolegård og diverse tilbygninger.

Klokken, som hænger ved skolens indgang, kunne Kaja Kjerulf også nikke genkendende til, og det samme kunne hun, da hun blev mødt af Ida Holsts kontrafej, som hænger på trappen i hovedbygningen.

- Hun var her også, da jeg gik her, sagde Kaja Kjerulf om Holst, som stiftede skolen i 1880.

Det fik skolelederen til at spørge, hvad Kaja Kjerulf huskede om stifteren - og svaret kom prompte.

- At hun var gammel, lød det fra Kaja Kjerulf, som i det hele taget var i højt humør.

Under besøget fik hun også besøgt et par klasser og fortalt lidt om, hvordan det var at gå i skole for snart 90 år siden, og efter besøget erklærede hun sig tilfreds med forløbet.

- Det var meget interessant, for jeg kan genkende det meget af det. Det har moret mig kolossalt, sagde den 104-årige, som også afslørede, hvad hendes planer for resten af dagen var.

- Jeg skal hjem og hvile mig, lød det.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis tirsdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.