Embedslæge efter meningitistilfælde på Tåsingeskolen: Hold godt øje med børnene

Embedslægen opfordrer folk til at være opmærksomme, efter at en pige på Tåsingeskolen har fået konstateret meningitis. Foto: Palle Herløv

Embedslæge efter meningitistilfælde på Tåsingeskolen: Hold godt øje med børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er truffet en række forholdsregler i kølvandet på, at en pige på Tåsingeskolen har fået konstateret meningitis. Og først og fremmest skal man være opmærksom på symptomer, der minder om influenza, oplyser embedslæge Anne Hempel-Jørgensen.

Svendborg: Risikoen er ikke stor, men den findes.

Og derfor handler det om at være ekstra opmærksom og reagere hurtigt, hvis man støder på symptomer, der minder om influenza.

Sådan lyder budskabet fra embedslæge Anne Hempel-Jørgensen, efter at en pige på Tåsingeskolen søndag fik konstateret meningitis.

- Vi har orienteret forældrene til børn på skolen om at være ekstra opmærksomme på symptomer, der minder om influenza, og er man alvorligt syg, så skal man ringe 112 med det samme, siger embedslægen.

Der findes to hovedtyper meningitis, og mens den ene skyldes en virus, så er det en bakterie, der er årsag til den mest alvorlige.

Og det er sidstnævnte, pigen har fået konstateret.

- Når den bliver konstateret, er der meldepligt, og derfor blev jeg ringet op af Odense Universitetshospital i går (søndag, red.), siger Anne Hempel-Jørgensen, som også fortæller, at der er handlet på flere fronter.

- Pigens familie og dem, der er helt tæt på hende, har fået tilbudt forebyggende behandling med antibiotika, og lægevagten på Fyn har fået besked på at have det i baghovedet, siger embedslægen, der understreger, at risikoen faktisk ikke er ret stor.

- Det er meget sjældent, vi ser to sammenhængende tilfælde, så risikoen er lille. Men den er der, siger hun.

Mange har den

Pigens sygdom skyldes den såkaldte meningokok-bakterie, og den er ifølge Anne Hempel-Jørgensen ikke sjældent forekommende.

- Hver femte unge og hver tiende voksne dansker har den i svælget, så den er almindelig. Men vi ved ikke, hvorfor man går fra at have den til, at man bliver syg af den, siger hun og oplyser, at smitte sker ved tæt kontakt - det, der i gamle dage blev kaldt kyssekontakt.

Pigen er lige nu indlagt på OUH, og det er uvist, hvordan hun har det.

- Det hører under tavshedspligten, så det kan jeg ikke udtale mig om, siger Anne Hempel-Jørgensen.

Embedslæge efter meningitistilfælde på Tåsingeskolen: Hold godt øje med børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce