Torsdag klokken 13 delte Fionia Fond 1.099.386 kroner ud ved en reception på rådhuset i Svendborg. Og der var penge til tre projekter i Svendborg Kommune. Septimus-koret var en af de heldige med 23.324 kroner til køb af nyt elpiano. Der var også penge til Ollerup Gymnastikforening, som modtog 50.000 kroner til opstart af E-sport, og til sidst fik Bergmannhus Kulturhus Thurø en 75.000 kroners bid af kagen til ny gulvbelægning.

Og for de frivillige i Thurøs kulturhus er den slags penge noget, der luner, fortæller medlem af foreningens bestyrelse Lene Högh Bünger.

- Vi er rigtig glade. Det var en lykkelig dag, da vi fik beskeden. Vi har jo overtaget det tidligere bibliotek på Thurø, og der er nogle gamle slidte gulvtæpper, og det er jo en bekostelig affære at skifte sådan noget i hele sådan en bygning.

Foreningen havde søgt det dobbelte beløb til et nyt linoleumsgulv, men dagens overrækkelse giver tro på tingene, fortæller Lene Högh Bünger.

- Vi har fået et overslag fra et gulvfirma på arbejdet på omkring 150.000, så vi er jo halvvejs nu. Så vi håber at kunne søge nogle penge nogle andre steder, og vi har været heldige med også at modtage penge fra andre før, siger hun.

Ud over kolde kontanter, så repræsenterer pengene også en anerkendelser af foreningens arbejde, mener hun.

- Når vi får fra de her fonde, er det med til at understøtte det arbejde, vi gør som frivillige. På Thurø har vi aldrig haft et kulturhus eller forsamlingshus, og det er en nødvendighed med hjælp, hvis det skal lykkes, siger hun.

  • fyens.dk