6. årgang på Skårup Skole har samlet 270.000 kroner ind til en Grønlandstur. De mangler fortsat 55.000.

Skårup: De har samlet flasker, skrottet gammelt jern og metal, solgt juletræer, bygget Gnags scene til Indian Summer Festival og solgt lodsedler for Nyreforeningen.

Elever og forældre fra 6. årgang på Skårup Skole har samlet 270.000 kroner ind til en klassetur højt op nordpå.

Den 8. juni drager 46 elever, lærere og forældre til Grønland. Destinationen er Kangerlussuaq, det gamle Søndre Strømfjord. Flybilletterne er bestilt, og depositummet betalt, men der mangler fortsat mellem 55.000 og 80.000 kroner.

Afslag fra fonde

Planlægningen af turen til det hvide land begyndte efter sommerferien i 2014 og siden da har elever og forældre knoklet pengene ind til turen. Pengene til turen har eleverne selv fundet, fortæller forælder, Henrik Wiborg,

der er en del af projektgruppen.

- Vi har fået afslag fra alle fonde. Midlerne til turen har vi skaffet helt selv på aktiviteter, fortæller Henrik Wiborg.

Det er ikke enhver skolerejse, der går til Grønland, og selv om forældrene naturligt håber at sammensætte en anderledes udflugt for eleverne, handler turen også om sammenhold.

- Selvfølgelig vil vi gerne lave en anerledes tur, men vi vil også gerne samle børnene på tværs af kompetencer, sprog og religion og styrke sammenholdet mellem både børn og voksne, forklarer Henrik Wiborg.

Mens eleverne i godt et år har indsamlet flasker i lokalområdet hver sidste fredag i måneden, og forældrene har solgt øl, mens Gnags spillede på den nybyggede scene under Indian Summer Festival, har børnene i skoletiden lært om Grønlands dyrerige, om global opvarmning og grønlandsk kultur.

De er næsten klædt på til ture. Det eneste, de mangler nu, er varme flyverdragter, luffer og de sidste kroner.

Støttekoncert

Indsamlingen af penge fortsætter helt frem til afrejsen, fortæller Henrik Wiborg.

- Vi er afhængige af, at de sidste penge kommer ind, men vi kæmper til det sidste, siger han.

Onsdag har eleverne derfor arrangeret en støttekoncert, hvor lokale Svendborgs bands varmer scenen i Skårup Kultur og Idrætscenter op, inden Kaka og Anna David træder op på den.

- Jo flere penge vi har, jo flere muligheder har vi for at købe oplevelser deroppe, siger Henrik Wiborg.

Koncerten begynder klokken 18, og en time inden er der opvarmning. Billetter koster 120 kroner og kan købes på Billet.dk eller i døren.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.