Eks-borgmester Hornemann om udflytning: - Vi er nu oppe med 170 arbejdspladser

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Eks-borgmester Hornemann om udflytning: - Vi er nu oppe med 170 arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere borgmester Lars Erik Hornemann (V) glæder sig over, at regeringen sender 64 statslige arbejdspladser til Svendborg. - Og så skal vi glæde os over, at der flytter så mange arbejdspladser til Odense, det er også en fordel for os, siger han.

Svendborg: En dejlig, positiv nyhed.

Sådan betegner Venstres gruppeformand i byrådet, Lars Erik Hornemann, regeringens nye runde udflytning af statslige arbejdspladser, som flytter 64 statslige arbejdspladser til Svendborg.

- Jeg synes, vi må være tilfredse. Man kan altid sætte næsen op efter mere, men listen af jobmuligheder bliver større, og incitamentet for at flytte hertil og rekrutteringsmulighederne for virksomhederne bliver større, så samlet set trækker det i den rigtige retning, og det bidrager til at fastholde en positiv udvikling.

Hornemann brugte en stor del af sin embedsperiode som borgmester fra 2014-2017 på at argumentere for, at Svendborg skulle have del i de tusindvis af statslige arbejdspladser, som regeringen begyndte at rykke ud i 2015. Men uden held. Nu er flytningen til Svendborg i stedet kommet to måneder efter, han tabte borgmesterposten ved kommunalvalget i november.

- Jeg har jo nævnt det for nogle ministre i løbet af efteråret, at nu var det smart, hvis de tog sig sammen og fik noget meldt ud inden kommunalvalget, siger han.

- Men omvendt er det ikke noget, der skygger for glæden i dag. Det er bare dejligt det her, og jeg tror heller ikke, det havde fået den helt store indflydelse på valgresultatet. Vi har stået sammen om det i byrådet, og det har ikke kun været mig, der har arbejdet for det. Som borgmester gjorde jeg det bare, så godt jeg kunne på vegne af byrådet.

Glæder sig over Odense

Det er dele af Skattestyrelsen, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som i regeringens nye udspil, Bedre Balance II, er udpeget til at rykke til Svendborg med henholdsvis 18, 18 og 28 arbejdspladser. Derudover får Svendborg også en såkaldt uddannelsesstation under Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor dele af serviceøkonomuddannelsen nu skal have hjemme i Svendborg.

Uddannelsesstationen, tror Lars Erik Hornemann, kan bane vejen for flere ting, og så påpeger han, at man også skal glæde sig over, at Odense blev topscorer i den nye udflytning med 465 statslige arbejdspladser herunder 440 med en flytning af Miljøstyrelsen til Fyns største by.

- Fyn er tilgodeset, og jeg er meget tilfreds med, at Miljøstyrelsen skal til Odense. Man kan sige, at vi er Odenses strandvejskvarter, og derfor betyder det noget for os bosætningsmæssigt, siger han.

Han påpeger også, at for knap et år siden så det dystert ud for de statslige arbejdspladser på Sydfyn, fordi Skats fremtid i byen stadig var uvis. Siden er omkring 100 skattearbejdspladser blev bevaret i Svendborg.

- Nu er vi oppe med 170 arbejdspladser i forhold til scenariet for et år siden, og derfor synes jeg, vi skal være tilfredse, siger han og tilføjer, at han mener, at regeringen nu har levet op til den lovede udflytning af statslige arbejdspladser til Svendborg.

Eks-borgmester Hornemann om udflytning: - Vi er nu oppe med 170 arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce