Mehmet Karakaplan har solgt Café Memos til Fethi Basoda, der er tidligere ejer af Café Arthur i Svendborg.

Oure: Den ene savner at arbejde, og den anden kan ikke klone sig selv.

Det er baggrunden for, at Café Memos på Landevejen i Oure er på vej til at skifte hænder, fortæller caféen ejer, Mehmet Karakaplan.

- Problemet er, at der er pizza med på banen, og at det er svært at finde en bestyrer, der både kan lave pizza og drive café, siger caféejeren.

Selv kan han gøre begge dele, men sagen er, at han også ejer Café Memos i Rudkøbing.

- Jeg kan ikke være to steder på en gang, og da jeg ikke kan klone mig selv, bliver det svært. Så jeg har valgt at fokusere på caféen i Rudkøbing, siger Mehmet Karakaplan, der oplyser, at han lige nu venter på, at advokaten færdiggør en kontrakt.

Det er Fethi Basoda, der skal overtage caféen i Oure, og han er ikke et ubeskrevet blad i sydfynsk restaurationsliv.

For to måneder siden solgte han Café Arthur i Gerritsgade i Svendborg, som han havde ejet og drevet i 22 år, og så havde han egentlig ikke tænkt sig at lave så meget mere.

- Men når man går hjemme, så kommer man hurtigt til at savne sit arbejde, og derfor køber jeg caféen i Gudme, siger 50-årige Fethi Basoda, som agter at indføre nogenlunde samme menukort, som han kørte med i Café Arthur.

- Jeg regner med, at nogle af mine faste kunder fra Svendborg vil komme derud for at spise hos mig, og det passer mig godt, at caféen ikke er så stor. For det er ikke så hårdt at drive et lille sted, siger Fethi Basoda, der oplyser, at han regner med at have overtaget caféen i Oure om en uges tid.

Københavnske Gülten Bas, der har købt Café Arthur, ønsker ikke at udtale sig til avisen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.