Egebjerg Mølles frontfigur på ny indstillet til initiativpris

Egebjerg Møllelaugs formand, Per Mahler Jensen, er nok engang indstillet til at modtage avisens initiativpris, der uddeles 2. februar. Arkivfoto: Roland Petersen.

Egebjerg Mølles frontfigur på ny indstillet til initiativpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vælter ind med indstillinger til Fyns Amts Avis' initiativpris, der uddeles 2. februar. Blandt de indstillede fra Svendborg Kommune er manden bag Egebjerg Mølles naturrum, makkerparret bag kirkegårdsspillene og byens nye gårdbutik. Du kan stadig nå at indstille flere navne.

Svendborg: Det gode, lokale initiativ skal nok engang hyldes, når Fyns Amts Avis den 2. februar for femte gang uddeler Den Sydfynske Initiativpris.

Avisen har på nuværende tidspunkt allerede modtaget et hav af indstillinger fra foreninger, grupper og individer, som hver især har udpeget potentielle prismodtagere fra både Langeland, Ærø og Svendborg kommuner.

Blandt de indstillede fra Sydfyn er et navn, som før har været med i hatten. Per Mahler Jensen, formanden for Egebjerg Møllelaug, var således også nomineret tilbage i 2016 og er på ny indstillet for det store stykke arbejde i møllelavet, hvor han har været med til at få møllen renoveret og omdannet til naturrum.

"Hvis ikke møllen havde haft en formand af Pers støbning, var renoveringen og omdannelsen af det gamle mølletårn aldrig blevet til noget, og så havde der i stedet stået et kedeligt eksempel på noget, der ikke var blevet vedligeholdt," står der i indstillingen, som et par af møllelavets bestyrelsesmedlemmer sammen med en række kirkebyborgere har udformet.

Tage Østbjerg fra bestyrelsen beretter om en mand, der har styr på sagerne.

- Der var aldrig blevet et naturrum i Egebjerg Mølle uden Per som formand. Det er ham, der hele tiden har styr på de ting, der skal laves deroppe, og hvis andre kommer med et godt initiativ til noget, der kunne ske der, er det også ham, som sørger for, at det sker, fortæller han.

- Han er god til at tage sig af de frivillige, der hjælper til. Han laver for eksempel en grillfest for de frivillige, rengøringsfolk og så videre for at vise, at de bliver værdsat. Han er i den grad så uselvisk, at han aldrig tager æren for tingene selv. Derfor fortjener han at få et skulderklap, tilføjer Tage Østbjerg.

Den Sydfynske Initiativpris
Den Sydfynske Initiativpris uddeles af Fyns Amts Avis.Prisen, der blev stiftet i forbindelse med avisens jubilæum i 2013, gives til gode initiativer fra Sydfyn, Langeland, Ærø og øerne imellem. Det kan være den lokale foreningsleder, en virksomhed, en hel forening eller en ildsjæl, som man mener, fortjener et rygklap.

Med prisen følger en check på 30.000 kroner.

Du kan sende dit forslag med en begrundelse til initiativ@faa.dk eller med almindeligt brev til Fyns Amts Avis, Sankt Nicolai Gade 3, 5700 Svendborg.

Fristen er mandag den 8. januar.

Ny gårdbutik også indstillet

Egebjerg Møllens frontfigur er ikke den eneste indstillede fra Sydfyn. Listen tæller også journalist Marianne Kjær og kirkegårdsinspektør Tommy Christensen, som står bag de populære kirkegårdsspil på Assistens Kirkegård, mens AOF Center Svendborg er indstillet for dets nye gårdbutik, som åbnede i Vestergade i slutningen af 2017. Desuden er Marianne Vitus fra Lundeborg indstillet for at skabe en esportsforening for børn og unge.

Det er fortsat muligt at komme med gode emner til prismodtagere af initiativprisen. Fristen for indstillinger, der skal sendes til initiativ@faa.dk eller med brev til Sankt Nicolai Gade 3, er mandag den 8. januar.

Egebjerg Mølles frontfigur på ny indstillet til initiativpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce