Efterskole inviterer på sejltur

Eleverne fra Vestfyns Efterskole tog "Olivia" på land i Lundeborg Havn. Foto: Poul Pedersen

Efterskole inviterer på sejltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lundeborg /Rantzausminde: Lystbåden Olivia har netop været på land i Lundeborg, men nu ligger den i Rantzausminde Havn og venter på nogle unge mennesker.

Båden er ejet af Vestfyns Efterskole, der nu inviterer til en gratis sejltur for potentielle kommende elever.

- Vi har skiftet et par bundventiler og renset bovpropellen, så "Olivia" er klar til vinterens sejlads, fortæller Poul Petersen, tidligere forstander for Vestfyns Efterskole og nu lærer for efterskolens navigationshold i en mail til avisen.

Efter at de otte elever havde ordnet båden i Lundeborg havn, gik turen i strålende efterårsvej til Rantzausminde, hvor vinteren skal tilbringes i vandet.

Den lille efterskole, som til dagligt holder til i Tommerup, har de sidste 20 år haft navigation på programmet og hvert efterår består et hold elever duelighedprøven i sejlads.

- Fordelen ved at sejle om efteråret og om vinteren er, at eleverne lærer at sejle i hårdt vejr. Vi plejer at sige, at båden, en 33 fods "Nauticat", kan sagtens holde til det. Det meste afhænger af besætningen, fortæller Poul Petersen.

- Når havtemperaturen falder til under 10 grader, sejler vi med heldragter og altid med en oppustelig vest, så vi er godt dækket ind.

Lørdag den 22. september tilbyder efterskolen et gratis døgn på efterskole for nye elever, og et af tilbuddene bliver sejlads i Det sydfynske Øhav i "Olivia".

Efterskole inviterer på sejltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce