Efterårstradition: Æbleræs og kagekonkurrence

Der er æbleræs og kagekonkurrence i efterårsferien.

Efterårstradition: Æbleræs og kagekonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterårsferien begynder med det gode gamle Æbleræs.

Svendborg: Det er sådan, vi er vant til at skyde efterårsferien i gang på Sydfyn.

For 24. år i streg sker det således med det traditionsrige Æbleræs, hvor gamle træskibe bliver lastet med solmodne æbler fra Troense og sejlet ind til Træskibsbroen i Svendborg.

Helt fra morgenstunden er det muligt at købe æblerne over skibssiden, mens der på kajen ved Det Gule Pakhus bliver presset og solgt æblemost.

I og omkring Maritimt Centers Pakhus vil der desuden være et hav af boder med diverse produkter fra øerne, ligesom der vil være masser af god stemning og musik.

Det er Svendborg Event, der står bag Æbleræset, der altså foregår lørdag mellem klokken 9 og 15.

Kagekonkurrence

Efterårsferien står i det hele taget i æblets tegn, idet Tåsinge Æblefestival, som begyndte fredag, løber det meste af ugen og indeholder et æblemenu-kursus, som Kulinarisk Sydfyn står for, at Bregninge Kro byder på menuer med smag af æbler i alle retterne, mens Lundbykiosken serverer en særlig Tåsingehotdog med æblechutney.

Og så er der den tilbagevendende og prestigefyldte æblekagekonkurrence, som i år foregår på Tåsinge Plejecenter, hvor Tåsinges bedste æblekage altså skal kåres.

- Vil man deltage, skal man indlevere sin æblekage mellem klokken 13 og 13.30 i Aktivitetscentret på Tåsinge Plejecenter, Syrenvej 24, Tåsinge. Kagerne bedømmes herefter af en dommerkomite, der består af tre dommere. Det er borgmester Bo Hansen, Svendborg, Lone Rasmussen, der er medlem af Svendborg Ældreråd og tidligere indehaver af Landet Bageri Jens Nørregård Pedersen, fortæller Jane Schleimann, sektionsleder, Tåsinge Plejecenter ifølge en pressemeddelelse.

Kagekonkurrencen er på tirsdag den 16. oktober.

Efterårstradition: Æbleræs og kagekonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce