Efter stort møde: Forældre kæmper for Gudbjerg-skolens fremtid

Forælder på Stokkebækskolen i Gudbjerg, Katrine Tangaa (forrest), er i færd med at lave et fælles høringssvar fra borgerne i Gudbjerg. I weekenden samler hun underskrifter på høringssvaret. Arkivfoto: Martin Ytting Rask

Efter stort møde: Forældre kæmper for Gudbjerg-skolens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften blev der afholdt stort forældremøde på Stokkebækskolen i Gudme forud for en ny organisering af skolen. Et godt, sobert og pænt møde, siger en af forældrene til en pige på skolen i Gudbjerg efter mødet og oplyser, at hun arbejder på at lave et fælles høringssvar fra Gudbjergs borgere.

Gudbjerg/Gudme/Hesselager: 135 forældre mødte op til møde på Stokkebækskolen onsdag aften for at drøfte skolens fremtid - og mest af alt for at komme med input til skolebestyrelsen forud for beslutningen om, hvordan man vil organisere skolen, når den skal gå fra 27 klasser til 21 klasser.

Skolebestyrelsen havde fremlagt tre modeller for fremtidens Stokkebækskole, hvoraf to af dem betyder, at skolen i Gudbjerg nedlægges.

Det var dog ikke debat og store diskussioner, skolebestyrelsen havde lagt op til, idet alle forældre blev inddelt i arbejdsgrupper for at vurdere for og imod de tre modeller for fremtidens Stokkebækskole, fortæller bestyrelsesformand, Sarah Bruhn.

- Vi havde brug for, at det ikke blev et kaste-med-mudder-møde, men at det blev et konstruktivt møde, hvor forældrene kunne komme med input, som kunne kvalificere vores beslutning, siger Sarah Bruhn.

Og den ambition lykkedes, mener hun, på trods af, at beslutningen om Stokkebækskolen fremkalder store følelser hos nogle, fordi skolen i Gudbjerg - som det ligger - risikerer at blive lukket.

- Det var et konstruktivt møde med god stemning, siger Sarah Bruhn, der på nuværende tidspunkt ikke kan konkludere noget på baggrund af mødet.

- Forældrenes input, som de har skrevet ned, er blevet samlet ind, og så renskriver vores sekretær det, siger hun og oplyser, at nu er planen, at skolebestyrelsen tager stilling til forældrenes kommentarer og input og træffer en beslutning den 12. december.

Tre modeller for Stokkebækskolen
Skolebestyrelsen på Stokkebækskolen fremlagde onsdag aften tre modeller for en ny måde at organisere Stokkebækskolen på ved et forældremøde, hvor 135 forældre deltog.Forældrenes input samles sammen og indgår i høringssvarene til skolebestyrelsen. Der er høringsfrist den 13. november.Skolebestyrelsens plan er 12. december at træffe den endelige beslutning, og senere samme måned skal byrådet efter planen godkende skolebestyrelsens beslutning.

Flere oplysninger og adgang til at sende et høringssvar kan findes på skolens hjemmeside: Stokkebaekskolen.skoleporten.dk

Disse tre modeller er i spil til den fremtidige organisering af Stokkebækskolen:

Model 1:

Indskoling fra 0.-3. klasse på Hesselager og Gudbjerg skoler. Mellemtrin og udskoling i Gudme.

Model 2:

Indskoling og mellemtrin fra 0. til 6. klasse i Gudme. Udskoling 7. - 9. klasse i Hesselager. Afdelingen i Gudbjerg lukkes.

Model 3:

Indskoling 0. - 3. klasse i Hesselager. Mellemtrin og udskoling 4. - 9. klasse i Gudme. Afdelingen i Gudbjerg lukkes.

Støtter Gudbjerg

Katrine Tangaa, som er mor til en pige, der går på skolen i Gudbjerg, var også til stede på mødet onsdag aften.

- Det var et godt, sobert og pænt møde, synes jeg, siger hun dagen derpå og oplyser, at hendes indtryk er, at der er megen opbakning blandt mange forældre til, at man ikke bør lukke skolen i Gudbjerg.

- Det virkede til, at der fra forældre med børn i Gudme og Hesselager var stor opbakning til, at man ikke skal lukke skolen i Gudbjerg. De var meget bevidste om, hvor stor en konsekvens lukning af skolen i Gudbjerg kan have for landsbyen, hvilket jeg synes var rigtig positivt at opleve. Det virker som om, at landsby-klyngesamarbejdet alligevel er kommet ind under huden på folk, og vi har fået noget op at stå i forhold til at støtte hinanden og bakke op om hinanden. Så det var rigtig positivt, siger Katrine Tangaa.

Hun lægger ikke skjul på, at hun kæmper for at bevare skolen i Gudbjerg, hvorfor hun - sammen med den lokale ildsjæl Mogens Stampe - er i gang med at udfærdige et fælles høringssvar fra borgere i Gudbjerg med budskabet om, at bevare skolen i Gudbjerg.

- Vi skriver det i dag (torsdag red), og så stiller jeg mig op i brugsen på lørdag eller søndag, og så kan borgere, der er enige komme og skrive under, siger hun.

Høringssvar skal være skolebestyrelsen i hænde seneste den 13. november. Katrine Tangaa siger, at hun vil publicere høringssvaret på facebook i gruppen Gudbjerget - plads til alle, når det er skrevet færdigt, for så kan borgere læse det, inden de i weekenden bevæger sig op til brugsen for eventuelt at skrive under.

Efter stort møde: Forældre kæmper for Gudbjerg-skolens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce