Efter nogle turbulente år: Taasinge Elementer køber op i Norge

Opkøbet af den norske virksomhed er et led i Taasinge Elementers strategi om at vokse på det nordiske marked, fortæller direktøren, Martin Tholstrup (tv.). Foto: Taasinge Elementer

Efter nogle turbulente år: Taasinge Elementer køber op i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tåsinge Elementer har købet den norske virksomhed Ringsaker Veg & Takelement, og opkøbet skal bane vejen til det norske marked.

Tåsinge: Taasinge Elementer har haft checkhæftet fremme igen.

I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at den har overtaget 75 procent af aktierne i det norske firma Ringsaker Veg og Takelement, RVT, der har 50 medarbejdere og årligt omsætter for omkring 80 millioner kroner.

Virksomheden ligger omkring halvanden times kørsel nord for Oslo og producerer præfabrikerede bygningselementer i træ - præcis som Taasinge Elementer gør det.

Og investeringen var oplagt for det sydfynske firma, oplyser administrerende direktør Martin Tholstrup.

- Der er i Norge et meget stort vækstpotentiale på markedet for præfabrikerede bygningseleementer, og opkøbet er en vigtig del af vores strategi om at gøre Taasinge Elementer til en endnu større aktør på det nordiske marked, siger han i pressemeddelelsen.

I den fremhæver han desuden, at købet af Ringsaker Vek og Takelement spiller fint sammen med Taasinge Elementers seneste investeringer.

I december 2017 overtog virksomheden nordjyske Ugilt Savværks elementafdeling, og i januar 2018 var det så udviklingsvirksomheden Nordic Build, der blev købt.

Strategiske opkøb

Så det er tredje gang på få måneder, Taasinge Elementer investerer, og alle hører i kategorien "strategiske opkøb".

For med Ugilt-købet har virksomheden udvidet kapaciteten, oven i købet geografisk tæt på Norge, mens Nordic Build-opkøbet sikrer, at Taasinge Elementer vil kunne tilbyde bygningselementer i stål - hvilket der er fremtid i oppe i Norge, hvor der er større tradition end i Danmark for at bygge med uventilerede konstruktioner, hedder det i pressemeddelelsen.

- Vi kan supplere RVT med et bredere produktprogram, stor teknisk knowhow og stordriftsfordelene fra en større organisation. Og ikke mindst kan vi understøtte væksten hos RVT med konkurrencedygtig produktionskapacitet fra vore tre produktionsenheder i Danmark samt fra vores fabrik i Estland, siger Martin Tholstrup i pressemeddelsen.

Taasinge Elementer er en del af den børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing, og virksomheden beskæftiger i alt 180 medarbejdere på de tre fabrikker i Danmark.

Og så har den i øvrigt været igennem nogle turbulente år. I januar 2016 blev virksomheden taget under konkursbehandling, men de 50 arbejdspladser blev reddet, da investorerne Holger Carsten Hansen og Asbjørn Berge købte stumperne af konkursboet - for så at sælge til Nordic Waterproofing Group halvandet år senere.

Efter nogle turbulente år: Taasinge Elementer køber op i Norge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce