Efter nedslående DI-undersøgelse: Kommunen på charmeoffensiv hos sydfynske virksomheder

Svendborg Kommune skal blive bedre til at samarbejde med det sydfynske erhvervsliv, der i den seneste undersøgelse fra Dansk Industri var svært utilfredse med Svendborg Kommune. Så nu er der sat en handleplan i værk. Arkivfoto: Bo Jonsson

Efter nedslående DI-undersøgelse: Kommunen på charmeoffensiv hos sydfynske virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en mavepuster, da Svendborg i begyndelsen af september faldt 18 pladser i Dansk Industris årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Men nu er Svendborg Kommune klar med en plan, der gerne skulle få erhvervslivet til at kigge med mildere øjne på samarbejdet med kommunen.

Svendborg: Nu er Svendborg Kommune klar med en plan, der gerne skulle få kommunens erhvervsliv til at kigge på samarbejdet med kommunen med noget mildere øjne, end det hidtil har været tilfældet.

Planen blev drøftet i Teknik- og Erhvervsudvalget for nylig og er foranlediget af, at Svendborg Kommune fik noget af en mavepuster, da Dansk Industris store undersøgelse af kommunernes erhvervsklima kom på gaden i begyndelsen af september.

For i undersøgelsen var Svendborg Kommune faldet 18 pladser og ligger nu nummer 71 i undersøgelsen.

- Det er lidt af en mavepuster, lød det dengang fra kommunens borgmester, Bo Hansen (S), der er glad for, at der nu er kommet en plan på bordet, så kommunen kan ændre erhvervslivets syn på Svendborg Kommune.

- Det er et vigtigt område at sætte ind på, fordi vi rigtig gerne vil stå os godt i forhold til Dansk Industri og de virksomheder, som de repræsenterer. For det er jo fortællingen om Svendborg Kommune, som i denne henseende er dårlig. Vores opgave - og min måske fineste opgave - er jo at tiltrække virksomheder til Svendborg. Men det er jo ikke nemt, hvis man skal ud at fortælle, at vores egne virksomheder faktisk ikke er tilfredse med os, siger Bo Hansen.

Imageproblem

I planen slår man ned på fire punkter, hvor man vil forsøge at forbedre sig. Det drejer sig om at reducere i byggesagsbehandlingstiderne - et arbejde der allerede er sat i gang, og som man i forvaltningen allerede på nuværende tidspunkt mener går fremad.

Desuden drejer det sig om at forbedre kommunens image, foruden man vil fokusere på øget uddannelse og øget brug af private leverandører.

- Det er især de to første, vi skal præstere bedre på, hvis vi skal rykke os i DI's måling, konstaterer Bo Hansen og minder om, at arbejdet med byggesagsbehandlingstiderne allerede er sat i gang, sådan som Fyns Amts Avis også tidligere har beskrevet.

Hvad angår at forbedre kommunens image blandt virksomhederne, er det ifølge Bo Hansen mere diffust, hvad der skal til.

Han peger på, at han selv er begyndt at opsøge flere virksomheder for at gå i dialog med dem, og det er da også kernen i kommunens handleplan for at forbedre kommunens image blandt aktørerne i erhvervslivet.

Således står der i planen, at kommunen skal øge sin tilstedeværelse i erhvervsnetværk, holde flere møder mellem borgmesteren, direktører og forskellige erhvervsfolk, og så skal kommunen udbygge sit netværk blandt erhvervsfolk samt være mere synlige ved receptioner, jubilæer og rejsegilder, fremgår det.

Og vil handleplanen så få den ønskede effekt?

- Det håber jeg, og jeg synes jo også, at vores placering er der, hvor vi forhåbentligt gerne skulle kunne gøre det bedre. For mig er det enormt vigtigt netop til næste år at kunne se, at sagsbehandlingstiderne faktisk er blevet kortere. Det er det altoverskyggende for mig, at vi forbedrer os på, og så vil jeg gøre alt, hvad jeg kan på image-delen, men den er lidt sværere at håndtere, lyder det fra Bo Hansen.

Efter nedslående DI-undersøgelse: Kommunen på charmeoffensiv hos sydfynske virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce