Efter flere ransagninger: Pusherbrødre får fængselsdom

Pusherbrødre dømt ved Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager

Efter flere ransagninger: Pusherbrødre får fængselsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødrene Mohammad Shatle og Alex Winther på 20 og 23 år er ved Retten i Svendborg idømt hver et års fængsel for handel med knap et kilo hash og andre former for narko over en længere periode fra en lejlighed i Svendborg. De ankede dommen og kærede den fortsatte fængsling til landsretten.

Svendborg: Retten i Svendborg har tirsdag morgen idømt to brødre på 20 og 23 år fængselstraffe på hver et år. Det drejer sig om Mohammad Shatle og Alex Winther, og domsmandsretten fandt dem skyldige i sammenlangt 23 forhold, der langt overvejende handlede om omfattende handel med hash, kokain og andre stoffer.

Brødrene har drevet deres pushervirksomhed fra en lejlighed i den vestlige del af Svendborg over en periode på et års tid.

Politiet har flere gange ransaget lejligheden og har hver gang fundet hash, stoffer og salgsremedier, mobiltelefoner samt større kontante beløb i små sedler. Brødrene er også flere gange blevet standset af ordensmagten i byens gader, hvor de har været i besiddelse af afmålte mængder hash i poser, klar til salg.

Som beviser blev fremlagt sms-korrespondancer, dna, vidneudsagn fra politifolk og de beslaglagte fund fra alle de gange, de er blevet ransaget og visiteret.

Drengene blev varetægtsfængslet den 2. november 2017 og skal fortsætte fængslingen indtil egentlig afsoning kan begynde. Den beslutning skete på anmodning fra anklager Tina Friis, der argumenterede med, at der ville være meget stor risiko for, at de ville fortsætte deres kriminalitet, hvis de blev sat på fri fod nu. Hvilket de tidligere har gjort.

Både dommen og den fortsatte fængsling skal nu en tur om landsretten. Begge brødrene valgte nemlig at anke sagen og kære fængslingen.

Det var til en nytårsfest, hvor jeg ville servere det for gæsterne i en stor bunke på et fad.
Alex Winther, om den store mængde kokain, han blev dømt for at ville sælge

Fælles om at pushe

Stridens kerne mellem anklager Tina Friis på den ene side og forsvarerne Martin Andersen og Mette Grith Stage på den anden har været, om pushervirksomheden var en fælles bedrift for brødrene.

Ved afhøringen påtog storebror sig skylden for det hele og påstod, at hans lillebror ikke havde haft kendskab til pushervirksomheden.

- Han vidste ikke, at jeg solgte. Jeg havde selv et stort forbrug af hash, og han troede, at det var til det, sagde han.

Kokainen havde han også købt til eget forbrug, hævdede han.

- Det var til en nytårsfest, hvor jeg ville servere det for gæsterne i en stor bunke på et fad, forklarede han.

Det udsagn udløste fnis på tilhørerrækkerne, hvor deres søskende trofast fulgte sagen.

Brødrene forklarede, at de ikke boede sammen, og at lillebror kun var på besøg. Ikke desto mindre havde han indrettet sig i lejligheden, havde adresse der og befandt sig i øvrigt sammen med sin bror, hver gang politiet kom forbi.

Domsmandsretten troede ikke på den forklaring, og fulgte i øvrigt anklager Tine Friis' anklageskrift fuldstændig - og fastlog, at pushervirksomheden foregik i forening. Hvorfor de begge blev dømt for det.

Dommer Henrik Riis Andreasen forklarede, at der i dommen desuden var lagt vægt på det store antal af handler og mængden af hash og kokain. Næsten et kilo hash er dokumenteret, og på loftet fandt man 59,33 gram kokain. Der blev desuden fundet 196 gram skunk og 2,5 gram MDMA.

- Det er store mængder, der er fundet, og at man for eksempel også finder beløb som 20.000 kroner i små sedler, tyder på hurtigt salg over disken, sagde han.

Ødelagt politibil

I dommene indgik også et par andre forhold. Mohammad Shatle blev dømt for at have forstyrret en politiforretning i Aarhus, hvor han ikke ville forlade stedet. Han nægtede, at han overhovedet havde været på stedet, og ville ikke anderkende, at det var ham, der figurerede på den video, der var fremlagt som bevis.

Han blev også frakendt retten til at køre bil efter at have fået fire klip på tre år.

Alex Winther blev dømt for hærværk på en politibil og for at sætte sig til modværge ved en anholdelse, ligesom han blev dømt for at have snuppet en notesbog fra en politibetjent.

Derudover besluttede retten at konfiskere alle de fund, som politiet har gjort under sagen.

Efter flere ransagninger: Pusherbrødre får fængselsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce