Der er tæt på at være samlet 50.000 kroner ind til kvinden, hvis to børn blev dræbt af deres far i Kirkeby i sidste uge.

Kirkeby: Det skorter ikke på viljen til at hjælpe den kvinde, som i sidste uge mistede sine to børn.

Det fortæller Sabine Haahr Henriksen, der er blandt den håndfuld Kirkeby-borgere, som har taget initiativ til at samle ind til kvinden.

Vi har også unge piger, der har indbetalt 20 kroner og skrevet til os, at de går i skole og har givet, hvad de kunne, og det er også fint. Det vigtigste er, at næstekærligheden er der, og det er den.

Sabine Haahr Henriksen

- Lige nu er vi på omkring 49.500 kroner, og der er rigtig mange, der støtter med både store og små beløb. Jeg er dybt, dybt rørt over, at så mange har valgt at udvise næstekærlighed over for en kvinde, som står i en svær situation, siger hun.

Det var kvinden selv, der kontaktede politiet tirsdag i sidste uge.

Hun var nervøs for sine børn, som befandt sig hos deres far, Søren Højby Simonsen, og politiet kørte derfor til hans bopæl på Nørregårdsvej i Kirkeby.

Her fandt de børnene på seks og otte år døde - dræbt af Søren Højby Simonsen, som efterfølgende havde begået selvmord.

Et problem mindre

Dobbeltmordet og selvmordet rystede Kirkeby, og kort efter tragedien blev indsamlingen til moren sat i gang.

Og Sabine Haahr Henriksen ved godt, at penge ikke er svaret på kvindens problemer.

- Vi har diskuteret det meget. De vil aldrig kunne erstatte hendes børn, men de vil måske kunne gøre, at hun ikke skal tænke på problemet penge midt i alt det her, siger hun.

Den holdning er indsamlerne ikke alene om.

- Der er rigtigt mange, der har indbetalt, og der er en, der har givet 3000 kroner. Vi har også unge piger, der har indbetalt 20 kroner og skrevet til os, at de går i skole og har givet, hvad de kunne, og det er også fint. Det vigtigste er, at næstekærligheden er der, og det er den, siger Sabine Haahr Henriksen.

Uden indtægt

Hun fortæller også, at kvinden i øjeblikket er ude af stand til at arbejde, og at hun, da hun er selvstændig, derfor er helt uden indtægt.

- Så vi vil stadig meget gerne have donationer, og alle beløb er velkomne, siger Sabine Haahr Henriksen.

Der kan indbetales på Mobilepay på telefonnummer 2986 8504 eller på kontonummer 5479-00013 85507.

Indsamlingen varer til 1. maj, oplyser Sabine Haahr Henriksen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Farvel med tulipaner og duer: Thore og Kirstine fik en smuk og særlig bisættelse

Farvel med tulipaner og duer: Thore og Kirstine fik en smuk og særlig bisættelse

17
Ærø-læge om "familietragedie": Avisen fratager drabsmanden et stort ansvar

Ærø-læge om "familietragedie": Avisen fratager drabsmanden et stort ansvar

3
Dobbeltdrabet i Kirkeby: Lokale støtter op og samler ind til sørgende mor

Dobbeltdrabet i Kirkeby: Lokale støtter op og samler ind til sørgende mor