Livredderne på Christiansminde Strand oplever, at badegæsterne har fokus på strømforholdene ved badebroen efter ulykke tidligere på sæsonen. Søndag inviterer Tryg Fondens Livredderpatrulje til leg og aktiviteter om badesikkerhed på stranden.

Svendborg: Livredderne Alexander Wildenshild og Andreas Haugaard kan godt mærke, at der tidligere på sommeren skete en frygtelig ulykke på stranden i Christiansminde, da en ung flygtningedreng blev trukket med af strømmen og druknede.

Den gang var Tryg Fondens livreddere endnu ikke ankommet til stranden, men det er de nu, og de oplever, at badegæster er meget opmærksomme på strømforholdene netop med henvisning til den meget omtalte tragedie.

De 5 baderåd

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne

- Vi flagede for eksempel med gult flag forleden, og det fik ritig mange til at spørge, om det var for at advare mod strømmen. Men det var nu bare for at advare om, at der var ret mange brandmænd i vandet den dag, fortæller Alexander Wildenshild og tilføjer at badegæsterne også tit giver udtryk for, at de er glade for at livredderne er på stranden.

De to livreddere har ikke haft så meget at se til, for sommeren har ikke ligefrem været præget af strandvejr. Men søndag den 16. juli er der stor aktivitet ved deres tårn.

klokken 10-14 er Trygfondens Livredderpatrulje på besøg, og man kan overvære, hvordan der reddes en person op fra bølgerne. Børnene kan komme i praktik som livreddere og prøve det forskellige udstyr, og sammen med deres forældre kan de også tage Livreddertesten, hvor man bl.a. skal deltage i en redningsaktion og kaste med redningskranse.

I knap 20 år har TrygFondens Livredderpatrulje turneret rundt til de danske strande hver sommer for at lære strandgæsterne om badesikkerhed.

- Vores erfaring er, at det er en god måde at få børn og voksne til at tale om badesikkerhed, fortæller René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
2
Var ved at drukne: Nu har de lært at svømme

Var ved at drukne: Nu har de lært at svømme

Pjattede med vand: Svømning er blevet et hit

Pjattede med vand: Svømning er blevet et hit