Efter FC Svendborgs konkurs: Fodboldklub har købt kunstgræsbane

Fodboldklubben SfB har været på indkøb i konkursboet SfB Elite ApS og har købt kunstgræsbanen ved klubhuset på Hellegårdsvej. Foto: Robert Wengler

Efter FC Svendborgs konkurs: Fodboldklub har købt kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldklubben SfB har købt en af stumperne i det konkursramte selskab bag FC Svendborg - nemlig kunstgræsbanen ved klubhuset.

Svendborg: Fodboldklubben SfB har været på indkøb i ruinerne af det konkursramte selskab bag FC Svendborg, SfB Elite ApS.

Klubben på Hellegårdsvej har nemlig købt den store kunstgræsbane, som ligger på anlægget på Hellegårdsvej, oplyser advokat Flemming Hartvig Pedersen, der er kurator på konkursboet og ikke vil oplyse, hvad SfB har givet for banen.

Klubbens kasserer, Lars Hansen, bekræfter købet og oplyser, at der er betalt omkring 30.000 kroner for banen.

Det var det nu hedengangne eliteselskab SfB Elite, der fik banen bygget i sin tid, og derfor skulle man ikke umiddelbart tro, at SfB havde penge bundet i den.

Men det har foreningen så alligevel.

Den har nemlig kautioneret for lånet og hænger dermed på restgælden, som er på omkring 850.000 kroner, og derfor har investeringen nærmest givet sig selv, fortæller kassereren.

- Når vi nu alligevel afdrager på banen, kunne det være meget rart at eje den i stedet for, at nogle andre gør det, konstaterer Lars Hansen.

Og så fortæller han, at mens banen tidligere har været en sten i klubbens støvle, fordi den skulle afdrages med hele 15.000 kroner om måneden, er den det ikke længere.

- Vi har fået en rigtig fornuftig aftale med Nordea, siger kassereren, der ikke vil sige noget nærmere om, hvad aftalen indebærer.

Om banen
Kunstgræsbanen er etableret af selskabet bag klubbens eliteafdeling, SfB Elite ApS.Selskabet gik konkurs i juni 2017.

Dermed havnede banen og den omkring 850.000 kroner store restgæld på den umiddelbart i konkursboet.

Men da SfB har kautioneret for lånet, hænger klubben på gælden.

Klubben har nu købt banen for omkring 30.000 kroner af boet.

Hængepartiet multibanen

Der er dermed kommet en afklaring på den ene af kunstgræsbanerne ved klubhuset, men der er stadig et hængeparti.

I konkursboet ligger også en kunstgræsbane med bander - en såkaldt multibane - med en speciel historie.

Det var pigefodboldklubben Fortuna, der i sin tid besluttede at lave banen og også søgte og fik fondsmidler til den, og da klubben blev lagt under SfB i 2014, fulgte den endnu ikke opførte bane med.

Den stod færdig i 2015, men betalt er den ikke.

Til gengæld har den daværende SfB Elite-direktør, Adam Ringsby-Brandt, brændt en 370.000 kroner stor donation fra DBU's og Nordea-fondens multibanepulje af på den daglige drift, hvorefter han har udstedt en personlig, skriftlig garanti for beløbet - for siden at løbe fra den.

Så leverandøren, Uno Koncept, har stadig ikke fået en krone for banen, og det er uvist, hvordan den del af sagen falder ud.

Kurator Flemming Hartvig Pedersen oplyser, at han ikke kan knytte kommentarer på, før konkursboet er afsluttet, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Uno Koncepts direktør, Peter Mondrup.

SfB-kasserer Lars Hansen oplyser dog, at klubbens medlemmer ikke har fornøjelse af banen.

- Det skal ikke hedde sig, at vi render og bruger en bane, som ikke er betalt, så derfor er der sat en seddel på den med besked om, at den ikke må bruges, siger kassereren.

Der vil gå et par måneder, før konkursboet efter SfB Elite er afsluttet, vurderer Flemming Hartvig Pedersen.

Endelig er der et hængeparti, som ikke har med konkursboet at gøre.

Spillernes fagforening, Spillerforeningen, har krævet, at Adam Ringsby-Brandt betaler 374.000 kroner svarende til de opkrævninger, som i alt 12 spillere har fået fra Skat.

Det har den tidligere direktør nægtet, og Spillerforeningen har oplyst, at den agter at gå rettens vej.

Efter FC Svendborgs konkurs: Fodboldklub har købt kunstgræsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce