Efter DI's undersøgelse: Erhvervsrådsformand klandrer kommunen for elendigt erhvervsklima

Borgmester Bo Hansen (S) afviser Erhvervsrådsformand og byrådsmedlems, Per Nykjær Jensens forslag til at skabe et bedre erhvervsklima i Svendborg Kommune: Arkivfoto: JFM

Efter DI's undersøgelse: Erhvervsrådsformand klandrer kommunen for elendigt erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsrådsformand og byrådsmedlem Per Nykjær Jensen (V) peger på kommunen som synderen, efter Svendborg er faldet 18 pladser til nr. 71 i Dansk Industris store undersøgelse af landets kommuners erhvervsvenlighed. Han vil have erhvervschefen med eget sekretariat tilbage.

Svendborg: Han er både byrådsmedlem for Venstre og erhvervsrådsformand i Svendborg. Og med hatten på som førstnævnte foreslår Per Nykjær Jensen, at kommunen igen får en erhvervschef med eget sekretariat.

Det vil ifølge Nykjær være med til at øge Svendborg Kommune popularitet i erhvervslivet, hvormed kommunen formentlig vil score højere, næste gang Dansk Industri og Dansk Byggeri tager temperaturen på, hvilke kommuner erhvervslivet i Danmark synes bedst om at arbejde sammen med.

- Vi skal i Svendborg Kommune arbejde med en modernisering eller tilpasning af måden, vi møder kunderne på. Jeg har jo som formand i Erhvervsrådet det sidste halve år slået til lyd for, at jeg synes, vi savner den funktion, vi havde i gamle dage, da erhvervschefen var på sit eget kontor og havde sin egen sekretær og kunne diskutere ting med erhvervslivet, og erhvervslivet kunne gå til ham, når de oplevede utilstrækkeligheder i samarbejdet med kommunen, siger Per Nykjær Jensen.

Meldingen kommer dagen efter, at Svendborg Kommune i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner er faldet 18 pladser til en 71. plads.

- Når noget ikke gik, som det skulle i samspillet mellem en virksomhed og kommunen, var det erhvervschefen, der kunne gå fra sit kontor og hen ad gangen til borgmesteren og fortælle borgmesteren, at der er noget, det driller, som vi bliver nødt til at se på, inden det udarter sig til, at en virksomhed bliver sur og flytter, fortæller Per Nykjær Jensen om dengang, Svendborg Kommune havde en sådan funktion.

Forsvandt med Udvikling Fyn

Ifølge Per Nykjær Jensen forsvandt erhvervslivets samarbejdspartner i kommunen, da Udvikling Fyn blev etableret med henblik på at skabe regional fynsk udvikling.

- Det var jo fantastisk, at vi fik Udvikling Fyn. Men Svendborg valgte så til forskel fra nogle af de andre kommuner, at vi ville lægge alle vores æg i Udvikling Fyn, og så nedlagde vi Erhvervskontoret. Og siden har vi så haft et Erhvervsråd svævende frit i luften uden en selvstændig erhvervschef, der kunne agere bindeled mellem erhvervslivet og kommunen, forklarer Per Nykjær Jensen og konkluderer:

- Afstanden mellem erhvervslivet og kommunen er simpelthen blevet for lang.

Borgmesteren afviser

Mens Per Nykjær Jensen mener at have opfundet vejen til et bedre erhvervsklima i kommune, er borgmester Bo Hansen (S) af en anden holdning.

- Jeg vil sige, at Per Nykjær Jensens synspunkt ikke er nyt for mig, og når der kommer en dårlig analyse som den, vi fik fra Dansk Industri i går, så giver det os alle chancen for at trække vores kæpheste frem. Jeg er bare ikke sikker på, at Per Nykjær Jensens kæphest er vejen frem, siger Bo Hansen og uddyber:

- Jeg synes, det er vigtigt at forholde os til, hvad vores opgave som politikere er. Vi skal sørge for de overordnede politiske linjer, men ikke lave holdopstillingen i administrationen. Jeg tror, at der skal konkret erhvervspolitik til, mere end at vi skal ned i maskinrummet og justere. Kortere sagsgange, som vi har taget initiativ til nu, er konkret erhvervspolitik, og min oplevelse er, at det er noget, som erhvervslivet vil belønne mere end blot snak.

Bo Hansen peger desuden på, at Svendborg kommune i forvejen har en erhvervskonsulent.

- Han har den daglige kontakt til erhvervslivet, så jeg synes i virkeligheden, at Per Nykjær Jensens forslag er at opfinde en stilling, vi har i forvejen, og så kalde den noget andet, siger Bo Hansen.

Efter DI's undersøgelse: Erhvervsrådsformand klandrer kommunen for elendigt erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce