Efter 32 år som ejere har Helle og Jan Hansen solgt Cafe Under Uret i Gerritsgade.

Svendborg: Helle og Jan Hansen har formentlig opholdt sig mindst ligeså meget i cafeen, i køkkenet og i baglokalet på Cafe Under Uret som i hjemmet på Bjørnemosevej, men det får nu en ende.

Efter 32 år med nøglerne har parret solgt gågadecafeen, og det sker uden at have en færdig plan for, hvad de nu skal lave.

- Vi er enige om, at hvis der skal ske noget andet, så skal det være nu, mens vi er sunde og raske, ikke har nogle skavanker og med stolthed kan overlade en veldrevet cafe, siger Helle Hansen.

Hun stammer fra Greve og mødte Jan Hansen, mens han arbejdede som plejehjemsassistent i København. I 1985 tog de til Svendborg og købte det pæne værtshus Under Uret, som de siden har udviklet til en cafe med et brand, der er kendt over hele landet.

- Selv når vi er på ferie på Lanzarote og møder nogle danskere og fortæller, at vi kommer fra Svendborg, så nævner de Under Uret. Cafeen har fået et fantastisk stærkt brand, og jeg tror, det hænger sammen med, at vi hele tiden har udviklet cafeen og lavet næsten al mad fra bunden, forklarer Helle Hansen.

Fandt inspiration

Cafeen er solgt til Torben Nielsen, der ejer Cafe Kræz på Gråbrødre Plads i Odense. Han fortæller, at han kørte til Svendborg og gik ind på Under Uret, inden han i 2001 åbnede sin cafe midt i Odense.

- Jeg har altid godt kunnet lide Under Uret, som også går for at være en af de flotteste cafeer i landet, så da jeg selv åbnede, tog jeg herned for at blive inspireret, fortæller den nye ejer.

Han har i 10-15 år løbende været i Svendborg for at kigge efter lokaler, og da han hørte rygtet om, at Helle og Jan Hansen gik med salgstanker, satte de sig sammen, og for to uger siden blev der indgået en aftale. Kræz-ejeren kommer dog ikke til Svendborg for at lave en revolution i cafeen.

- Nej, Under Uret beholder navnet og bliver drevet videre på den nuværende måde, men jeg vil selvfølgelig lave små ændringer hen ad vejen. Jeg kunne blandt andet godt tænke mig at gøre noget mere ud af cocktails, der kan få kunderne til at blive siddende et par timer længere, siger den nye ejer.

Torben Nielsen beholder alle 45 ansatte, og han har desuden ansat Jesper Ringsmose som ny daglig leder af cafeen. Han har både en uddannelse som butiksekspedient, tjener og lærer og har netop opsagt sit job på Nymarkskolen.

Han er indfødt svendborgdreng og har blandt andet erfaring fra Faldsled Kro, Tivoli, Valdemars Slot og Nummer 13. Og så har han gennem de seneste 20 år haft en drøm om at købe Under Uret.

- Desværre har jeg aldrig haft midlerne, så jeg blev i stedet stamkunde, og nu rykker jeg ind sammen med Torben som ansigtet udadtil. Det glæder jeg mig til, siger Jesper Ringsmose.

Skiftedag

Helle og Jan Hansen afleverer nøglerne til cafeen, når de for sidste gang låser døren efter sig den 2. april. Snakken om den dato giver Helle Hansen et sug i maven.

- Jeg kommer til at savne dagligdagen i cafeen og omgangen med personalet, men vi har selv valgt det, og nu glæder vi os til at se, hvilke døre der nu åbner sig, siger hun.

Parret ejer fortsat den store boligkarré, der blandt andet huser Under Uret og tøjbutikken Only samt flere erhvervslejemål og lejligheder. Derudover er de indehavere af flere ejerlejligheder i København.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.