Svendborg: Enhedslistens mangeårige medlem af byrådet, Jesper Kiel, har også et blødt punkt for at dyrke sin have, og lørdag den 19. august åbner han havelågen og inviterer alle indenfor på Porthusvej 21. Det sker som led i en landsdækkende kampagne, hvor sprøjtegiftfrie haveejere viser deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit.

- Jeg har ikke en meget tjekket og friseret have, men vi har både gode opholdspladser, blomster, masser af grøntsager og så ukrudt. Vores høns får alt haveaffald og madrester, som bliver til god kompost, så vi bruger hverken gift eller kunstgødning. Jeg håber at andre vil lade sig inspirere til at dyrke økologisk og får en snak om hvordan vi sikrer vores grundvand og giver blandt andet vilde bier et levesteder i haverne, siger Jesper Kiel i en pressemeddelse.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der står bag arrangementet. Man kan også besøge Hervé Lognonnés have på Sørupvej 61. Her er havelågen åben mellem klokken 10 og 15, mens Jesper Kiel først lukker sin have for besøgende klokken 18. (gru)

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.