E-sportsforeninger skyder op over hele landet for tiden, og i Svendborg Kommune mærker man også interessen for den hurtigt voksende sport. I Thurø IF har man netop sat gang i en stor satsning med e-sport, og efter bare 11 dage har Thurø eSport 42 medlemmer.

Thurø: I Thurøhallen tager en gråhåret mixdouble en vandpause mellem to sæt. Inde ved siden af har 11-årige Mads Bøgebjerg netop trukket og ladt to Beretta'er. Han træder rundt om et hjørne med pistolerne klar og står pludselig ansigt til ansigt med en terrorist. Han når at affyre et par skud i panik, men bliver selv ramt og såret i skududvekslingen og må trække sig tilbage om hjørnet igen.

E-sport

Thurø eSport er en del af Thurø IF.Der er investeret omkring en kvart million i projektet til maskiner og uddannelse med mere.

Thurø eSport går allerede med planer om endnu et hold og endnu et spil, nemlig FIFA.

Lige nu tilbydes nogle af de store e-sportsspil som Counter Strike: Global Offensive og League of Legends - også kendt som LOL.

Den nye afdeling af Thurø IF arbejder på at få samarbejde op at stå med skoler og andre, som kunne tænkes at ville benytte de nyer faciliter ved Thurøhallen.

Også Egense/Rantzausminde Idrætsforening, Oure Gudme IF og Svendborg Ungdomsskole har e-sportsaktiviteter.

- Wow, udbryder han, da der igen er stille, og tager mod til sig.

Han når dog knap at kigge frem fra sit skjul igen, før terroristen AugusTheStrong har affyret det dræbende skud.

Det er kun 11 dage siden, Thurø eSport gik i luften, men onsdagsholdet er bare et af fire, og Mads Bøgebjerg er en af hele 42, som allerede har meldt sig ind i foreningen. I dag spiller de Counter Strike Global Offensive - eller bare CS:GO. Det er et spil, hvor et hold af terrorister skal plante en bombe, mens et andet hold forsvarer. Og så er det et af de helt store e-sportsspil på verdensplan.

I de senere år har computerspil på konkurrenceplan hurtigt vokset sig stort, og der er sket kæmpe udvikling, siden eSport var noget, kun de færreste havde hørt om, fortæller dagens CS:GO-instruktør, 18-årige Rud Mørk Jessen.

- Der er vel stadig nogle gamle mennesker, som ikke ved noget om det, men når man fortæller om eSport i dag, er det da klart færre, som spørger, hvad det er for noget, siger han.

De unge drenge på holdet er i hvert fald helt med. Inden drengene bliver sluppet fri i dagens bane, Dust II, får drengene et taktisk oplæg med tips til, hvor banen kan angribes fra og hvilken koordination, der skal til mellem holdkammeraterne. Drengene har faktisk flere tilføjelser end spørgsmål til instrukser, der for de uindviede kan lyde mere som noget fra The Julekalender. Det er eksempelvis tricks som:

- Hvis I ser en, som popper op bag jeres smoke her, så træk tilbage og kald C snake til jeres teammates og scope mod double doors.

Hører hjemme i idrætsforeningerne

Et sikkert tegn på, at e-sport er ved at være udbredt og anerkendt er ikke bare de høje medlemstal, men at der nu er kommunale kroner i at udvikle den. Folkeoplysningsudvalget i Svendborg Kommune har således afsat en pulje på 150.000 kroner til opstart af nye esports-foreninger, og flere ansøgninger er allerede afleveret.

Og skulle der stadig være skeptikere, der mener, at der mangler græs på knæene, og at computerspil er noget, der hører det mørke drengeværelse til, så er tiltag som Thurø eSport et modbevis. Det mener udviklingschef i Thurøhallens bestyrelse og manden bag det seneste skud på den sydfynske e-sports-stamme, Klaus Busk. Han har aldrig før haft noget med computerspil at gøre, men han er overbevist om, at sporten har en plads i idrætsforeninger som Thurø IF.

- Det er tydeligvis det, de unge vil have. Jeg tror, at computerspil har et retmæssigt ry som noget, der er foregået stillesiddende hjemme og alene. Men her kan det foregå sammen på en mere social måde, og det er virkelig teamwork, der skal til, hvis man vil gøre det godt, siger han.

Og det er heller ikke planen, at drengene i Thurø eSport med det jargon-rigtige motto "vi flækker sammen" skal sidde stille hele tiden.

- Vi har planer om at indføre fitness som en del af træningen. Det er bevist, at god fysisk form gør spillerne bedre, og derfor går vi med en ide om at få nogle elektroniske geværer, vi kan bruge i noget fysisk træning, så drengene kan se forskellen på at spille med pulsen oppe og opleve, hvad formen betyder for deres præstation i spillet, forklarer Klaus Busk.

Og drengene ser ud til at være med på at give den gas. Både i kampens hede og under Rud Mørk Jessens instruktioner lyser en koncentration, der må gøre enhver klasselærer misundelig, ud af de nye medlemmer. Faktisk er drengene så fordybet i træningen, at de, når man spørger, hvad de hedder, svarer de med brugernavne fra spillet, som "ThurøEsport2" og "AugusTheStrong". Og spørger man dem direkte, hvad de synes om deres første oplevelser med rigtig e-sport, er svaret klart.

- Det er rigtig sjovt, siger "omglolnice" med det borgerlige navn Mads Bøgebjerg kort, før han hopper tilbage ind i Dust II med pistolerne trukket.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Penge til gamerne: E-sport er klar til kommunale kroner

Penge til gamerne: E-sport er klar til kommunale kroner