(Opdateret klokken 14.44 med kommentar fra beredskabets indsatsleder, opdateret med flere oplysninger 15.30, opdateret 16.15 med bekræftelse af, at død person er fundet i bilen.

Svendborg: Der er fundet en død person i en bil i Svendborg.

Det bekræfter indsatsleder Christian Billesø, efter beredskabet har hevet en bil halvvejs op af Svendborg Havn fredag eftermiddag.

- Der sidder en død person i bilen, og vi formoder, at det er den person, som har været efterlyst siden 3. marts. Det er hans køretøj, siger Christian Billesø.

Han oplyser, at de pårørende er underettet.

Det er den 55-årige Bernd Berwanger, som blev efterlyst første gang af Fyns Politi 10. marts, og som beredskabet nu mener, at man har fundet.

- Vores hypotese er selvmord, og alt peger i den retning, men vi skal have bilen op og undersøgt den og liget, siger han.

Bilen blev hejst halvt op af havnebassinet ved 16-tiden, men var for fyldt med vand og for tung til at komme hele vejen op, så man måtte tilkalde en større kran.

Hele aktionen startede fredag klokken 13, da havnekontoret på Svendborg Havn anmeldte, at der lå en bil med bunden i vejret i havnebassinet.

Derefter blev et større område spærret på Jessens Mole ved Bendixens Fiskehandel og Fremtidsfabrikken, hvor i mellem bilen blev fundet.

Dykkere og en kran blev rekvireret, og klokken 14.40 ankom Beredskab Fyns dykkere, som skulle i vandet først for at undersøge bilen, inden man satte kranen i arbejde.

- Det kommer til at tage et par timer, sagde Christian Billesø på det tidspunkt.

Bilen lå på 3,5 meters dybde, og klokken 15.30 - da man var i gang med at løfte bilen - udvidede man samtidig det afspærrede område, samtidig med, at man var klar til dække bilen for offentligheden med presseninger.

Og klokken 16.15 meddelte man så officielt, at man havde fundet en død person i bilen.

 • Af:

 • Byline

  Af:

  Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

 • Jørgensen_Caspar_Troest_(2015)_013

  Af:

  Jeg er lokalredaktør på Fyns Amts Avis' Svendborgredaktion. Jeg har dækket det lokale liv i Svendborg, siden jeg blev ansat som journalist på redaktionen i februar 2012, og i januar 2015 tiltrådte jeg som lokalredaktør. Tidligere har jeg dækket krimi, politik og erhvervslivet, men som redaktør skriver jeg mest kommentarer om liv og politik på Sydfyn. Jeg bor på Thurø med min kone og vores tre børn. Og så er jeg tosset med amerikansk fodbold.