Dronning Margrethes første officielle golftur

Kongeskibet Dannebrog ankommer til Ærø klokken ti.
Foto: Hans Østergaard

Dronning Margrethes første officielle golftur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens svigerdatter Mary er protektor for Dansk Golf Union, har dronning Margrethe aldrig tidligere været på officielt besøg på en golfbane.

Dronning med handicap 72

Men nu sker det. I dag slår hun sig løs omkring Skjoldnæs Fyr på Ærø og golfklubbens 18 huller. Alle med havudsigt.

Det sker under regentparrets Ærø-besøg med kongeskibet "Dannebrog".

- Vi er meget stolte over at få dronning Margrethe ud på banen. Og hvis hun har lyst, får hun bestemt lov at slå et enkelt slag eller to, siger Toni Løfvald Petersen fra Ærø Golf Klub.

Hendes Majestæt starter i så fald med handicap 72 - det højest mulige. Ingen forventer nu, det sker. Men golfbanen ved Skjoldnæs har udviklet sig til Ærøs måske største turistattraktion, og det er formentlig i det lys, at Dronningens visit skal ses. Nu er Dronningen ikke så godt gående, så hun transporteres i boogie ud til de udvalgte huller - nummer 1 og 10 - i løbet af de 20 minutter, golfbane-besøget må vare. Imens nyder prins Henrik liflig hjemmebrygget øl fra Rise Bryggeri.

Ærøske specialiteter til frokost

- Vi har prøvet at lægge et program, så regentparret oplever de nye tiltag på Ærø i forhold til besøget i 2000, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen. Han følger dagen lang dronning Margrethe, mens 1. viceborgmester Christian Albertsen er prins Henriks lokale ledsager.

Kongeskibet ankommer kl. 10 til Ærøskøbing Havn. Efter officiel reception på rådhuset køres regentparret til Marstal i egne biler. Her aflægger det besøg ved monumentet for de 80 lokale sømænd, der omkom under 2. verdenskrig. Restaureringen af den gamle træskonnert "Bonavista" er næste punkt på det komprimerede program.

Herefter skilles veje og vande. Den sejlsportsinteresserede prins Henrik besøger Marstal Sejlklubs små optimister, mens Dronningen opsøger VUC-Centret.

Frokosten med iblandede ærøske specialiteter - dog ikke Riga Balsam - nydes i Marstal Ældrecenter.

Også Søby Værft, Søbygaard og Ærøskøbing Sygehus - landets mindste - står på programmet. Og både Margrethe og Henrik deltager i gudstjenesten i anledning af Ærøskøbing Kirkes 250-års- jubilæum. Kongeskibet forlader Ærø kl. 21.30.

I morgen er det jo Skarø og Lohals, der besøges.
Fakta
Kongeskibet ankommer kl. 10 til Ærøskøbing Havn. Efter officiel reception på rådhuset køres regentparret til Marstal.

Dronning Margrethes første officielle golftur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce