Droner i luften over villaveje: Skal afsløre lækager

Svendborg Fjernvarme sender frem til den 11. marts droner i luften over flere villaområdet i vestre bydel.

Droner i luften over villaveje: Skal afsløre lækager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Fjernvarme sender droner i luften over villaveje i vestre bydel i jagten på utætte varmerør.

Svendborg: Hvis du hører en svag brummen over dit hus og ser et lysglimt fra oven, er der ikke en ufo fra en fjern galakse, der er ved at lægge an til landing.

Det er derimod Svendborg Fjernvarme, der har sendt droner i luften i et forsøg på at finde utætheder i fjernvarmerørene. Dronerne måler varmeudstrålingen fra luften og kan på den måde afsløre lækager i rørene.

- Normalt kører vi ud i biler en gang om året og bruger et håndholdt termisk udstyr, men nu prøver vi som et forsøg at bruge droner, som kan lave målingerne nogle steder, hvor det ellers er svært at komme til, forklarer Carl Madsen, direktør i Svendborg Fjernvarme.

Svendborg Fjernvarme har 200 kilometer rør lagt ud i jorden, og i øjeblikket oplever man et tab på mellem to og seks kubikmeter vand i døgnet. Målet er at få det tal bragt så langt ned mod nul som muligt.

- Vores vandtab er i dag kun omkring 10 procent af gennemsnittet for danske fjernvarmeværker, og det er vi stolte af. Vi har ikke noget stort problem, men vi vil selvfølgelig gerne have det yderligere ned, siger Carl Madsen.

Udover fundet af direkte lækager på fjernvarmerørene, kan dronemålingerne også bruges til at finde de steder, hvor ledningsnettet er dårligt isoleret, og hvor der skal sættes ind ved fremtidige renoveringer.

Svendborg Fjernvarme har i første omgang udpeget et forsøgsområde i vestre bydel omkring A. P. Møllersvej, Bontvedvej, Brydevej, Hostrupvænget, Heibergsvænget og H.C. Andersensvej, hvor der er indhentet tilladelse til at sende droner i luften fra den 19. februar og frem til den 11. marts. Det sker om natten - i tidsrummet mellem klokken 24 og 06, og det er firmaet Dronesystems, der løser opgaven for Svendborg Fjernvarme.

Droner i luften over villaveje: Skal afsløre lækager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce