SF melder sig ud af nattens konstitueringsaftale, hvis partiet ikke får formandskabet for et nyt natur- og miljøudvalg.

Svendborg: Den natlige konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, SF, Venstre og Konservative kan ende med at falde fra hinanden.

SF's spidskandidat og forhandlingsleder, Bruno Hansen, krævede under forhandlinger, at han blev formand for det nye Udvalg for Natur og Miljø.

- Det er ultimativt. Hvis vi ikke får den formandspost, så er vi ikke en del af konstitueringen, siger Bruno Hansen.

Den kommende borgmester, Bo Hansen (S), sagde på pressemødet, at der blev en formandspost til SF, Venstre og De Konservative, mens Socialdemokratiet ud over borgmesterposten tager tre formandsposter. Han forklarede også, at parterne er blevet enige om mødes onsdag eftermiddag for at sætte partier og personer på de enkelte udvalg.

- Men vi vil have natur- og miljøområdet. Der er brug for, at kommunen får en grønnere profil, og den rolle vil SF påtage sig, siger Bruno Hansen, der tidligere har været formand for kulturudvalget.

Venstres Birger Jensen har i de seneste fire år været formand for Miljø-, Klima og Trafikudvalget, der nu splittes op i to udvalg.

Bruno Hansen fortalte om sit ultimative krav efter pressemødet, og det er ikke efterfølgende lykkedes at få en kommentar fra Bo Hansen til SF-kravet.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Afterparty: Trætte men sjove borgmestre

Afterparty: Trætte men sjove borgmestre

Gense: Politisk efterfest - Bo Hansen (S) og Lars Erik Hornemann gør status på valget

Gense: Politisk efterfest - Bo Hansen (S) og Lars Erik Hornemann gør status på valget

Efter fintælling og afværget lodtrækning: Her er det nye byråd i Svendborg

Efter fintælling og afværget lodtrækning: Her er det nye byråd i Svendborg