Dræbt før testskydning af jagtriffel

Omstændighederne ved den tragiske vådeskudsulykke, som 28. november sidste år kostede Michael Andersen livet i den tyske by Grasberg i Niedersachsen, fremstår nu en smule klarere. Modelfoto.
Foto: colourbox

Dræbt før testskydning af jagtriffel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da jagtvåben skulle fæstnes til et stativ faldet skuddet, som dræbte 45-årige Michael Andersen i Tyskland.

SVENDBORG: Omstændighederne omkring den tragiske vådeskudsulykke, som 28. november sidste år kostede Michael Andersen livet i den tyske by Grasberg i Niedersachsen, fremstår nu en smule klarere.

Michael Andersen blev dræbt umiddelbart inden hans defekte jagtriffel skulle testes.

Våbnet befandt sig da i hænderne på en ti år yngre arbejdskollega, som var med Michael Andersen på vildsvinejagt i Tyskland.

Michael Andersen, som ejede den landskendte forretning Michaels Jagt og Fiskeri i Svendborg, var sammen med den 35-årige mand inviteret til Grasberg på vildsvinejagt af en tysk ven og forretningsforbindelse samt dennes kone. Værtsparret bor i Grasberg.

De to danskere forlod Sydfyn torsdag 27. november, og straks fra morgenstunden fredag startede jagten på vildsvin.

Selskabet vendte ved middagstid tilbage til værtsfamilien og nød en frokost, og så var det meningen, at jagten skulle fortsætte.

Skulle fæstnes til stativ

Men der var noget galt med Michael Andersens jagtriffel. Den fungerede ikke tilfredsstillende, og hans 35-årige jagtkammerat og arbejdskollega, der betragtes som våbenekspert, ønskede først at teste riflen.

Michael Andersen og den 35-årige gik derfor ind i et tilhørende anneks.

Her overrakte Michael Andersen sit våben til den 35-årige, som ville fastspænde det på et stativ, inden prøveskydningen skulle foregå udendørs.

- Hverken den 35-årige eller den nu afdøde havde tilsyneladende sikret sig, at våbnet ikke var ladt, og så gik skuddet af, siger Statsanklager Lutz Gaebel fra Niedersachsen.

Michael Andersen blev ramt i brystet og var død inden ankomsten til hospitalet.

Myndighederne i Niedersachsen betegner dødsfaldet som et ulykkestilfælde, og formentlig ender sagen for en tysk domstol, vurderer Statsanklager Lutz Gaebel. Han fastslår samtidig, at den 35-årige ikke er sigtet.

- Men han havde pligt til at sikre sig, at våbnet ikke var ladt, siger Lutz Gaebel.

Læs mere i dagens Fyens Stiftstidende.

Dræbt før testskydning af jagtriffel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce