Dom i sexsag: 33-årig skal i behandling efter overgreb mod tre børn

33-årig mand straffet for seksuelle overgreb mod tre af familiens børn. Arkivfoto: Michael Bager

Dom i sexsag: 33-årig skal i behandling efter overgreb mod tre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • 33-årig mand fik endelig sin straf i en sag fra Sydøstfyn, som han tilstod overfor Retten i Svendborg for næsten ni måneder siden: Et år og seks måneders fængsel, hvoraf han har afsonet omkring syv måneder i varetægt.
  • Resten gøres betinget med en prøvetid på to år, hvor han skal modtage sexologisk behandling

Sydøstfyn: Retten i Svendborg har fredag formiddag idømt en 33-årig mand fra Sydøstfyn en straf lydende på et år og seks måneders fængsel for voldtægt og blufærdighedskrænkelse af børn.

Han har allerede i varetægt afsonet omkring syv måneder, og resten af straffen er gjort betinget i to år, mod at han gennemgår sexologisk behandling og i øvrigt ikke begår ny kriminalitet.

Den 33-årige blev allerede for ni måneder siden - i juni 2017 - kendt skyldig i overgreb mod tre små børn i hans nærmeste familie. To drenge på ni og otte år og den niåriges lillesøster, en pige på seks.

Paragrafferne
Straffelovens kapitel 24:


§ 216 stk 2: For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.


§ 225: Bestemmelserne i §216-224 finder tilsvarende anvendelse med hensyn til andet seksuelt forhold end samleje.


§ 232: Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Forbrydelser, han har tilstået, men sagen trak blandt andet ud, fordi han først skulle mentalundersøges og personundersøges, hvorefter et samråd skulle tage stilling til, om han ville være egnet til sexologisk behandling.

Det fremgik på fredagens retsmøde, at den 33-årige er vokset op i en harmonisk familie. Han har haft store problemer med sin skolegang, men er alligevel lykkedes med at få en uddannelse. Han er efter løsladelsen flyttet hjem til forældrene, mens sagen er stået på, og han er nu i et flexforløb i Faaborg-Midtfyn kommune.

Et visitationsudvalg er nået frem til, at han er egnet til sexologisk psykologisk behandling. Man formoder, at han vil kunne profitere af den, hvorimod et fængselsophold næppe vil gavne stort.

Den 33-årige har undervejs vist sig meget villig til at modtage soxologisk behandling, og både senioranklager Kirsten Flummer og forsvarer Jess Lykke Gregersen var enige om, at det var det udfald, sagen skulle have. I kombination med en betinget fængselsstraf, som de diskuterede tidsudmålingen af.

Sædelighedsloven er blevet skærpet flere gange de senere år, og Kirsten Flummer mente, at man skulle op i halvandet til to år, og den vurdering, fulgte dommeren som sagt.

150 gange

Sagen drejer sig om sædelighedsforbrydelser begået mod de tre børn tilbage i 2015 og 2016. Et søskendepar, som den 33-årige var grandonkel til, og endnu en dreng i familien.

Han blev dømt for at have vist sig nøgen for pigen, og for tre-fire gange ugentlig at have sovet sammen med den ældste af drengene, hvor de sammen har set pornofilm og onaneret både hver for sig og gensidigt. Det samme er sket to-tre gange med den otteårige dreng. Derudover blev han dømt for sammen med søskendeparrets mor at have købt og introduceret en Lolitadukke til den niårige dreng.

De fleste forhold har fundet sted i den 33-åriges campingvogn, der var placeret i en have på Sydøstfyn. Enkelte gange er det foregået i et sted på Midtfyn. Regnet ud over hele perioden drejer det sig om 150 forhold, hvor han og den niårige har sovet nøgne sammen. Af dem er der cirka 120 tilfælde af onani.

Dommer Anni Brix Olesen lagde vægt på, at Folketinget har skærpet lovgivningen for sædelighedsforbrydelser, at der var tale om flere børn, at overgrebene mod den niårige foregik kontinuerligt over lang tid, og at den 33-årige fungerede som en omsorgsperson i forhold til barnet.

Den 33-årige skal desuden betale erstatninger til to af de tre børn. Den dengang niårige dreng skal have 40.000 kroner, og den otteårige skal have 20.000 kroner.

Sagen har i øvrigt haft en parallel, hvor en nabo til familien med søskendeparret var tiltalt for lignende overgreb. Han blev dog pure frifundet ved en retssag i efteråret. Under den sag kom det frem, at søskendeparrets familieforhold var præget af en grænseløs seksualkultur. Børnene blev i den forbindelse fjernet fra hjemmet.

Dom i sexsag: 33-årig skal i behandling efter overgreb mod tre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce