Dømt for at mishandle sine børn: Træt far var irriteret over tics og tis

Tre små børn, hvoraf den ældste var seks år, blev mishandlet af deres far. Modelfoto: Ulrik Jantzen/Scanpix

Dømt for at mishandle sine børn: Træt far var irriteret over tics og tis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han slog storebror, fordi han havde tics ved øjnene. Og lillebror, når han tissede i sengen. 39-årig far kunne ikke styre sit temperament, når han kom træt hjem fra arbejde. Retten dømte ham for grov vold mod børnene.

Svendborg: En 39-årig mand fik en ekstra chance for at få sit familieliv på ret køl, da han ved Retten i Svendborg slap med en betinget straf for mishandling af sine tre små børn.

120 timers samfundstjeneste og seks måneders fængsel, der kun skal afsones, hvis han bryder loven inden for et år, lød dommen på. At straffen blev gjort betinget medførte, at anklagemyndighedens krav om udvisning ikke opfyldte reglerne. Så den del blev han frikendt for.

At der var tale om grov vold, holdt domsmandsretten dog fast i. Der blev lagt vægt på omfanget af volden, som var begået over en årrække, og at den blev begået af en af de tre småbørns primære omsorgspersoner - deres egen far.

Det var især den ældste søn på fem-seks år, farens aggressioner gik ud over. Særligt provokerede det faren, at drengen havde tics ved øjnene. Ud over slag med flad hånd og spark havde den 39-årige mand på et tidspunkt taget sin søn om halsen og løftet ham op, så han ikke kunne nå gulvet.

Det skete ifølge barnets videoafspillede vidneforklaring i en konflikt, hvor drengen forsøgte at forhindre faren i at slå moderen.

Den 39-årige er af udenlandsk afstamning og familiesammenført med hustruen i 2005. Han så det som sin opgave at forsørge familien og fik hurtigt sin egen forretning op at køre. Det medførte dog, at han arbejdede til sent om aftenen og var træt, når han kom hjem.

Han slog og skældte ud for at få børnene til at lystre. Han slog også den mindste af de tre for at tisse i sengen, fortalte han, men forklarede også, at han bifaldt den danske lovgivning, hvor det er forbudt at revse sine børn.

Men han følte sig presset, forklarede han.

I samme periode var moderen ramt af alvorlig sygdom, og hele familien var under pres. Den ældste søn var urolig i børnehaven, og i januar 2017 gik kommunen til politiet med en mistanke om vold. Den 39-årige blev sigtet, og familien fik støtte fra Svendborg Kommunes familieafdeling frem til sommeren 2017.

På det tidspunkt solgte den 39-årige sin forretning og fik almindelige arbejdstider som ansat et andet sted. Kommunen vurderede da, at familien kunne klare sig selv igen.

Ifølge den 39-årige er forholdet til det ældste barn meget forbedret, og han og hustruen har besluttet at fortsætte familielivet sammen. Det lagde retten vægt på i sin afgørelse ved at gøre straffen betinget. Hvilket - nok så vigtigt for det fortsatte familieliv - betød, at grundlaget for en udvisning faldt væk.

Dømt for at mishandle sine børn: Træt far var irriteret over tics og tis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce