Enker i Sørup forstår ikke, hvorfor de begge er udskiftet med deres afdøde mænd i den nye grønne vejviser.
Svendborg: 86-årige Åse Jørgensen på Sørupvej 6 arbejder med lokalhistorie i Sørup og bruger ofte "den lille grønne" Mostrup-vejviser.

- Men nu er det da gået helt galt for vejviseren, som jeg har set flere læserbreve om, siger Åse Jørgensen. Hun er, ligesom mange andre kvinder, gledet ud af vejviseren, mens hendes mand, Poul Kjær Jørgensen, der døde for fire år siden, nu optager pladsen.

- Det samme gælder min nabo på Korshøjvej 4, hvor Bitten Høj, der er enke, er udskiftet med sin afdøde mand, Bent, der åbenbart også er stået op af graven, siger Åse Jørgensen og tilføjer, at fejlen gør lidt ondt på begge enker.

- Jeg har altid brugt "den lille grønne", men nu ved jeg jo slet ikke, hvad jeg skal stole på, siger Åse Jørgensen, der dog med glæde konstaterer, at Svendborg Fagbog/Navnebog ikke har disse fejl.

Folkeregistret for dyrt

Ekspeditionssekretær hos Mostrups vejvisere, Sabrina Hansen, er ked af fejlene og oplyser, at opkøb af adresser hos landets folkeregistre er blevet for dyrt, og at forlaget derfor er skiftet til teleselskabernes database.

- Og det giver åbenbart fejl, når enker fortsat lader telefonen stå i mandens navn. Her må man rette fejlen hos teleselskabet eller skrive direkte til os på Mostrup, siger Sabrina Hansen og forklarer, at der dog kun sættes et enkelt telefonnummer i vejviseren pr. adresse.

- Mange har flere telefoner i dag, og her har vi valgt at tage det laveste nummer med i vejviseren.

Fejlene har givet mange forespørgsler hos Svendborg Kommunes folkeregister, hvor teamchef Bjørn Pedersen kan bekræfte, at Mostrup fra det seneste årsskifte ikke længere er kunde.

- Derimod henter Svendborg Fagbog/Navnebog, der udgives af Fynske Medier, stadig navne- og adresselister hos Svendborg Kommune, siger teamchefen.

Mostrup-vejviseren 2010/ 2011 kommer i det hele taget dårligt fra start. Sommerteatret Rottefælden kan ses på forsiden, men der står på side 3, at det ligger i Kerteminde ...
  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
Døde dukker op i Mostrup-vejviser

Døde dukker op i Mostrup-vejviser