Dobbelt-brand på Tåsinge ikke påsat

Indsatsleder Steffen Bruun Andresen (t.h.) var på kontrolbesøg ved brandtomten på Sundbrovej ikke færre end fem gange i løbet af det hektiske døgn - blandt andet på grund af en falsk alarm.
Foto: Jørgen Hansen

Dobbelt-brand på Tåsinge ikke påsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets tekniske undersøgelse afviser muligheden for påsat brand. Cheferne bag den atypiske jule-brandslukning på Sundbrovej forstår ikke et ord

Tåsinge: Ifølge beredskabschef Knud Otto Westergaard sker det stort set aldrig, at en villabrand blusser op igen, når ilden først er slukket.

Men det skete nu alligevel 1. juledag, da stråtags-ejendommen Sundbrovej 57 brændte to gange - med få timers mellemrum.

Huset er i dag en ruin.

- Det sker immervæk ved under en procent af vore 250 årlige brande, at vi må vende tilbage, fordi ilden blusser op igen, siger beredskabschef Knud Otto Westergaard fra Svendborg Kommune.

I det hele taget fik netop denne brand et atypisk forløb.

En forkert alarm, der angav forkert adresse på brandstedet samt tilstedeværelse af levende dyr, bidrog til at forvirre begreberne, lige som der også dagen efter - 26. december - meldtes om fornyet brand fra tomten.

Falsk alarm dagen efter

- Det var en falsk melding. En forbipasserende må have troet, at damp fra murene var flammer, men det var ikke tilfældet. Brandtomten var på det tidspunkt pjaskvåd, også fordi det havde regnet hele natten. Men for en sikkerheds skyld gennemspulede vi det hele, fortæller kommunens indsatsleder på opgaven, Steffen Bruun Andresen.

Han ankom i løbet af dette hektiske døgn ikke færre end fem gange til Sundbrovej 57.

Og han undrer sig stadig over, hvordan klokken 04-morgenbranden 25. december, som ikke var særlig omfattende, kunne afløses af en mere heftig ildløs allerede klokken 9.50, da branden var erklæret slukket.

Et såkaldt termisk kamera havde nemlig afsløret, at der ingen steder på ejendommen fandtes ildlommer med varmegrader på over 30.

Men ikke desto mindre har politiets tekniske undersøgelser mandag nu fastslået, at intet tyder på, at dobbeltbranden på Sundbrovej var påsat.

Eksperter fra politiets Kriminaltekniske Center og fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut fastslår, at der var tale om to såkaldte glødebrande.

Arnestedet ved morgenbranden kl. 4 ligner en kurv med brænde, der var anbragt mellem brændeovnen og sofaen i stuen.

Den senere brand omkring kl. 9.50 er startet i etageadskillelsen mellem stuen og første sal, lyder konklusionen.

- Så lige nu foretager vi os ikke mere i sagen, siger lokalpolitiets leder i Svendborg, Klaus Arboe Rasmussen.

Dobbelt-brand på Tåsinge ikke påsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce